Practica inedită de a chema pasagerii devreme la aeroport deși porțile se închid târziu: Un om care stă 1 minut în zona comercială cheltuie minim 10 cenți

Postat la: 30.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Practica inedită de a chema pasagerii devreme la aeroport deși porțile se închid târziu: Un om care stă 1 minut în zona comercială cheltuie minim 10 cenți

Un pasager care stă 1 minut în zona de retail a aeroportului va cheltui 10 cenți. (Și) de aceea pasagerii sunt chemați devreme la aeroport, iar porțile se închid târziu. O întârziere de o oră la aeroport creează pierderi în toată industria de peste un milion de dolari.

În lumea aviației, o sosire mai rapidă cu 5 minute și o întârziere mai mare de 15:59 de minute este considerată o sosire la timp. Felul în care se măsoară eficiența pentru diferite entități dintr-un aeroport este foarte interesant. De exemplu, un pasager care stă 1 minut în zona de retail va cheltui 10 cenți. (Și) de aceea pasagerii sunt chemați devreme la aeroport, iar porțile se închid târziu - pentru ca pasagerii să petreacă cât mai mult timp în zona de retail și a cheltui bani. Poate părea imoral sau neetic, dar acest sistem sponsorizează într-o oarecare măsură oamenii care altfel nu și-ar permite să călătorească cu avionul.

Pentru o linie aeriană, eficiența înseamnă opusul a ceea ce înseamnă pentru un aeroport. O linie aeriană vrea să încarce și să descarce cât mai repede avionul, fiindcă avionul face bani cât timp e în aer. Autoevaluarea echipei bazată pe sistemul „peer-to-peer bonus system" este o metodă inovatoare și eficientă. La AirportLabs, de două ori pe an, fiecare membru al echipei primește 1.000 de euro pe care-i poate distribui către colegi după cum dorește. E interesant că cei din vârful ierarhiei chiar sunt recunoscuți de către colegi ca aducând valoare companiei. La mijlocul ierarhiei lucrurile sunt mai puțin clare, fiindcă există pericolul ca o persoană mai populară să primească mai mulți bani din partea colegilor. Dar faptul că la vârful acestei ierarhii informale se regăsesc adesea colegi introvertiți, dar cu o contribuție majoră la evoluția companiei, este o dovadă că sistemul de autoevaluare funcționează.

Nu te întinde cât ți-e plapuma - chiar și când plapuma pe care o ai e suficient de mare, e bine să stai ghemuit, spune un proverb. Asta înseamnă să abordezi investițiile cu precauție și să lucrezi cu rezerve financiare care să-ți permită să supraviețuiești luni sau chiar ani de zile fără încasări semnificative. Această strategie poate fi decisivă în perioadele de criză financiară. Atunci când clienții îți solicită reduceri în perioadele dificile, ești astfel în poziția de a le amâna factura, în loc de a le acorda o reducere. Acest lucru te poziționează foarte bine, fiindcă negociatorii din partea clientului pot spune că au obținut o reducere de 100% pentru anul respectiv, firma este percepută ca fiind stabilă și de mare încredere (practic, tu faci o investiție în clientul tău) și nu pierzi cash - da, cash-ul vine mai târziu, dar dacă ai fi acordat o reducere, banii aceia ar fi fost pierduți, scrie Andreea Roșca pe blogul personal.

loading...
PUTETI CITI SI...