O fostă asistentă a luat 1,3 milioane de dolari de la Robert de Niro: contacte fizice nedorite între angajată și celebrul actor

Postat la: 10.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

O fostă asistentă a luat 1,3 milioane de dolari de la Robert de Niro: contacte fizice nedorite între angajată și celebrul actor

Un juriu american a găsit joi că firma de producţie a lui Robert De Niro este responsabilă de discriminare sexuală împotriva unei foste angajate şi i-a acordat daune de 1,3 milioane de dolari.

Fosta angajată, Graham Chase Robinson, l-a acuzat pe starul din "Taxi Driver" că i-a ordonat să îndeplinească sarcini "stereotipe feminine", chiar şi după ce fusese promovată în funcţii de conducere la compania sa Canal Productions: să spele cearşafurile, să dea cu aspiratorul în apartamentul său sau să organizeze petreceri.

De asemenea, ea l-a acuzat de contacte fizice nedorite şi de comentarii cu tentă sexuală. Juraţii au constatat, de asemenea, că firma dlui De Niro a încercat să se răzbune pe angajata sa. Aceasta a susţinut că De Niro a refuzat să îi scrie scrisori de recomandare sau să îi plătească indemnizaţia de concediere. Juriul a respins plângerea iniţială depusă de Canal Productions împotriva lui Chase Robinson.

Compania a acuzat-o pe aceasta că a debitat sute de mii de dolari în cheltuieli personale pe un card de credit al companiei, că a folosit milioane de mile ale lui De Niro pentru călătorii cu avionul şi că a urmărit "seriale de televiziune pe Netflix" în timpul programului de lucru. "Suntem încântaţi că juriul (...) a dat un verdict în favoarea doamnei Chase Robinson", a reacţionat avocatul ei, David Sanford, într-un comunicat pentru AFP.

"Nu numai că doamna Robinson a câştigat procesul împotriva Canal, dar juriul a fost complet de acord cu doamna Robinson că plângerile lui Robert De Niro împotriva ei sunt nefondate", a mai spus el. Robert De Niro, care nu a fost prezent la verdict, nu a fost găsit responsabil individual. La începutul procesului, care a durat două săptămâni, el declarase că acuzaţiile fostei sale asistente sunt "prostii".

loading...
PUTETI CITI SI...