Horia Moculescu si Zsolt Kerestely, prieteni de-o viata si de-o suferinta: "Avem aceiasi doctori si aceleasi boli"

Postat la: 02.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Horia Moculescu si Zsolt Kerestely, prieteni de-o viata si de-o suferinta:

Cei mai longevivi si mai prolifici compozitori ai muzicii usoare romanesti, Horia Moculescu, 81de ani, si Zsolt Kerestely, 84 de ani, sunt uniti de o prietenie cat o viata, inceputa in pionieratul genului muzical ai carui decani sunt, la sfarsitul anilor ʼ60.

Deloc mirati sa se vada si in spatiul public, in afara de vizitele lor prietenesti - au o relatie stransa, de familie, sudata in decenii -, cei doi s-au intalnit miercuri seara, in centrul Capitalei, la lansarea unui album. „Ce pot sa zic, ne cunoastem de-o viata. Ce dovada mai mare care sa descrie relatia mea cu Zsolt decat sa va spun ca am ajuns sa avem aceiasi doctori si ca suferim de aceleasi boli? Poftim, recent, Zsolt mi-a dat un superpont important pentru generatia noastra, unde sa fac un RMN cu 50 lei", ne-a povestit maestrul Horia Moculescu, un om cu simtul umorului.

Moculescu a lansat peste 500 de melodii in indelungata sa cariera de compozitor - amintim inegalabilele „Salcia", cantata de Mihaela Mihai, „Prima iubire si ultima" - Gabriel Cotabita ori „Pai de ce?" - Corina Chiriac - si a strans peste 200 de premii. Deloc mai prejos, ba chiar... mai presus, Zsolt Kerestely e autorul a peste 600 de melodii, dintre care sunt nemuritoare „Copacul", interpretata de Aurelian Andreescu, si „Tacutele iubiri", cantata de Eva Kiss. Admirabil este ca veteranii nu se infrunta in creativitate muzicala, ci prieteneste, la masa de table, obicei pe care il pastreaza de ani buni. La fel de admirabil, amandoi afiseaza o forma fizica de invidiat, in ciuda varstei.

loading...
PUTETI CITI SI...