Fenomen neobișnuit care a speriat lumea în Spania: Mingi de foc misterioase pe cerul nopții

Postat la: 23.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Fenomen neobișnuit care a speriat lumea în Spania: Mingi de foc misterioase pe cerul nopții

Un fenomen neobișnuit s-a produs pe cerul Spaniei, când mulți oameni din sudul țării au fost surprinși de niște lumini strălucitoare misterioase observate în noapte. Astfel, ei au văzut mingi de foc care se mișcau lent pe bolta cerească, despre care experții spun că provin de la resturile unei rachete din China.

Pasionații de fenomene ale cerului din Spania au fost speriați, pe 21 iunie 2022, înainte de venirea zorilor, când au observat niște dâre de foc pe cer, potrivit Daily Mail.

Mulți oameni au apelat la rețelele de socializare pentru a împărtăși fotografii și videoclipuri, speculând că luminile misterioase strălucitoare de pe cer ar putea fi o ploaie de meteoriți.

Dar experții au spus că probabil cea mai plauzibilă explicație a acestui fenomen neobișnuit este legată de prăbușirea unor resturi ale unei rachete chineze, care a fost lansată în spațiu la începutul lunii iunie 2022.

Jose Maria Madiedo, de la Institutul de astrofizică din Andaluzia, a declarat că luminile de pe cer ar proveni de la treapta superioară a rachetei Long March-2F, care a fost lansată pe orbită ca parte a unei misiuni către noua stație spațială Taingong a Chinei și care a reintrat în atmosfera Pământului.

După aceea, resturile rachetei s-au spart în mai multe fragmente care au devenit incandescente, a adăugat expertul spaniol în astronomie. Mingile de foc provenite din această rachetă au fost observate deasupra unor orașe din Spania, precum Malaga, Sevilla, Huelva și Granada.

Astronomii au spus că mingile de foc au fost mai vizibile mult mai la nord, în locuri precum Toledo, Madrid și Valladolid. Ei au anunțat că reintrarea în atmosferă a avut loc deasupra Atlanticului, în largul coastei Marocului.

Long March-2F a fost lansată de Agenția Spațială din China pe 5 iunie 2022, făcând parte din misiunea Shenzhou 14, care a trimis trei astronauți la bordul Stației spațiale Taingong.

loading...
PUTETI CITI SI...
loading...