„Dracula Untold", un film care ni-l prezintă pe Vlad Țepeș drept un domnitor însetat de sânge, face iar furori la nivel mondial

Postat la: 30.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

„Dracula Untold

Cei care s-au logat în conturile lor de Netflix săptămâna aceasta au observat poate în clasamentul celor mai vizionate filme ale platformei de streaming acel titlu Dracula: Povestea nespusă („Dracula Untold"), un lungmetraj din 2014 în care actorul galez Luke Evans îl joacă pe Vlad Țepeș. Filmul e unul de tip „origin story", care îl prezintă pe Țepeș înainte să devină Dracula în romanul lui Bram Stoker.

Twinfinte, un cunoscut site specializat în „pop culture", arată că Dracula Untold a urcat săptămâna aceasta până pe locul 3 în clasamentul celor mai urmărite filme ale Netflix la nivel mondial. Despre asta au scris zilele trecute și alte site-uri specializate pe cinema, streaming și alte lucruri legate de cultura pop, fiindcă nu se întâmplă în fiecare zi ca un film lansat cu 10 ani în urmă să mai fie capabil să facă furori.

Cei de la Twinfinite numesc însă filmul „îngrozitor" de prost, amintind că el a fost eviscerat de critici în momentul lansării și că scenariul său a fost scris de Matt Sazama și Burk Sharpless, care au semnat și scenariul filmului Madame Web, o catastrofă (binemeritată) la box office după lansarea sa în cinematografe în februarie anul acesta. Nu același lucru se poate spune și despre Dracula Untold.

Dimpotrivă, el a adus în 2014 studioului Universal Pictures care l-a produs încasări de 217 milioane de dolari, la un buget de producție de 70 de milioane. Pe IMDb filmul are o notă medie de 6,2 / 10 din peste 200.000 de recenzii, „not great, not terrible", după cum ar zice tovarășul Diatlov. Însă recepția din partea criticilor a fost atât de proastă încât Universal a renunțat la planurile de a face și un sequel.

Însă Dracula Untold are parte acum în streaming de o a treia viață, după ce tot Netflix l-a reînviat cu doi ani în urmă, când a fost și atunci în clasamentul celor mai vizionate lungmetraje ale sale înainte de Halloween. Între timp el dispăruse de pe platforma de streaming întrucât e un titlu licențiat de Netflix, nu o producție originală a sa, iar drepturile de licențiere se încheie de regulă pe o perioadă limitată.

loading...
PUTETI CITI SI...