Descoperire care a intrigat lumea: Monedă cu un extraterestru imprimat, găsită de un american!

Postat la: 23.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Descoperire care a intrigat lumea: Monedă cu un extraterestru imprimat, găsită de un american!

Un bărbat din Michigan, Statele Unite, care este un colecționar împătimit de numismatică și obiecte vechi, a făcut o descoperire cu totul neobișnuită într-un magazin de profil. El a găsit o monedă care prezintă pe față chipul unui extraterestru, iar pe ea este imprimat anul fabricării 1937.

Pe moneda cu cap de extraterestru, de un sfert de dolar (quarter), apare aplicat și cuvântul "Liberty" (Libertate) în partea de sus, așa cum există și astăzi pe moneda de 0,25 dolari cu efigia lui George Washington pe ea, potrivit Newsweek.

Deși nu pare a fi o monedă venită dintr-o altă lume, totuși, se crede că ea face parte din monedele particulare cunoscute sub numele de "hobo coin", care au fost bătute în Statele Unite între 1913 și 1980.

Se crede că s-au fabricat 200.000 de astfel de monede "hobo nickels" sau "hobo coin", iar astăzi artiștii moderni încă mai practică acest meșteșug inedit.

Bărbatul care a descoperit moneda cu extraterestru, pe nume Jordan, a declarat că "verificarea tuburilor cu monede (coin rolls) este un hobby al meu, pe care îmi place să-l fac în timpul liber". Astfel de obiecte pline cu monede se găsesc în magazinele de vechituri, antichități și chiar pe Amazon.

După ce a postat fotografia monedei cu cap de extraterestru pe Reddit, utiulizatorii s-au îmbulzit să facă diverse comentarii. "Oh, omule" E frumos. Se pare că moneda a fost concepută după hobo nickels".

Dar mulți au fost interesați de ce era imprimat pe cealaltă față a monedei neobișnuite. "Cum arată spatele monedei?" a întrebat cineva pe Jordan. Proprietarul piesei a răspuns: Spatele monedei arată data Apocalipsei, dar doar cine o deține o poate vedea".

loading...
PUTETI CITI SI...
loading...