Cofondatorul Neuralink spune că „putem" construi Jurassic Park

Postat la: 10.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cofondatorul Neuralink spune că „putem

Cofondatorul Neuralink spune că avem tehnologia să construim „Jurassic Park". A durat 28 de ani dar miliardarii planetei vorbesc (în sfârșit, spun unii) despre construirea unei rezervații inspirate din faimosul film cu dinozauri lansat în 1993. Sau cel puțin asta a afirmat pe Twitter Max Hodak, cofondator alături de Elon Musk al companiei de neurotehnologie Neuralink.

Pentru cei care au nevoie de o reîmprospătare a memoriei, da, e vorba de filmul în care un grup select de oameni super bogați populează un parc tematic cu dinozauri reali după ce au extras ADN-ul acestora din mostre păstrate în rășină. Hodak a afirmat chiar că ar fi nevoie de doar 15 ani pentru a obține „specii inedite super exotice", deși a spus că acestea probabil nu vor fi „autentice genetic", ce o mai fi însemnând și asta.

Hodak nu a anunțat însă propriu-zis că ar intenționa să construiască un Jurassic Park și nici n-a fost foarte clar la cine se referea prin acel „noi" am putea: noi - omenirea, noi - cei de la Neuralink sau doar el cu Elon Musk? Însă oricum unii nu sunt tocmai convinși de idee, amintind (pe lângă problemele etice) că readucerea la viață a unui dinozaur ar fi cam imposibilă ținând cont că ADN-ul acestora s-a degradat în ultimele zeci de milioane de ani.

Însă speciile dispărute mai recent ca mamutul lânos pot fi o țintă mai bună pentru „reanimare". Putem extrage ADN din rămășițele lor și, teoretic, putem crea și implanta un embrion de mamut într-un elefant modern, existând și un proiect în desfășurare în acest sens. Jurassic Park ne oferă însă un motiv destul de bun pentru a nu face acest lucru, deși e drept că mamuții nu sunt la fel de fioroși ca un T-Rex, scrie CNET.

loading...
PUTETI CITI SI...