Cine a fost singurul bărbat din lume care nu a văzut niciodată o femeie

Postat la: 28.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine a fost singurul bărbat din lume care nu a văzut niciodată o femeie

Mihailo Toloto, un călugăr grec, a trăit 82 de ani pe Muntele Athos fără să întâlnească vreodată o femeie. Este considerat singurul bărbat din lume care a murit fără să vadă, să atingă sau să interacționeze cu o femeie, relatează OddityCentral.

Mihailo Toloto s-a născut în 1856, în Grecia. Mama lui s-a stins din viață, la doar câteva ore după ce l-a adus pe lume, așa că nu a văzut-o niciodată. Deoarece nu a existat un tată care să îl recunoască, el a fost abandonat la o mănăstire de pe vârful Muntelui Athos. Crescut și educat în mănăstirea zidită, Mihailo a devenit călugăr și se pare că nu s-a aventurat niciodată de pe munte până la moartea sa, în 1938.

O tradiție străveche, transformată în timp în lege, legea Avatonului, spune că pe Muntele Athos nu are voie să calce picior de femeie și acestea nu au voie să se aproprie pe o rază de 500 de metri de coasta peninsulei grecești, așadar, Miahilo Toloto a murit fără să vadă, să atingă sau să interacționeze în alt mod cu o persoană de sex feminin.

La moartea sa, ceilalți călugări au organizat o înmormântare specială pentru el, și asta pentru că el este considerat a fi singurul bărbat din lume care a decedat fără să vadă o femeie. De asemenea, potrivit unui articol vechi, călugărul grec nu a văzut niciodată o mașină sau un avion, deși acest lucru nu mai pare deloc ciudat, având în vedere locul în care și-a trăit viața.

Interesant este că Mihailo Toloto ar fi intrat în contact cu o femeie în două ocazii separate, chiar dacă nu știa asta. În anii 1920, scriitoarea franceză Maryse Choisy s-a deghizat în marinar pentru a avea acces pe Muntele Athos, iar în anii 1930, Aliki Diplarakou, prima grecoaică care a fost încoronată Miss Europe, a folosit, de asemenea, o deghizare pentru a ajunge în locul sacru interzis femeilor.

loading...
PUTETI CITI SI...