Ce o așteaptă pe Elena Udrea la "mănăstirea" de femei de la Târgșor: povești erotice, bătăi în cameră și coafor gratuit!

Postat la: 11.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce o așteaptă pe Elena Udrea la

Elena Udrea va ajunge să își ispășească pedeapsa de 6 ani de închisoare din Dosarul "Gala Bute" la Penitenciarul de Femei Târgșorul Nou, unde are câteva posibilități de a-și petrece timpul liber pentru următoarele 2.191 de zile de detenție. 

În satul Ariceștii Rahtivani din județul Prahova se află Penitenciarul de Femei Târgșorul Nou. După poarta roșie e un parc cu alei măturate, borduri vopsite, iarbă și câțiva copaci înfrunziți, plus o bisericuță. Ai la inceput impresia ca poți fi in curtea unei mănăstiri. Suprafaţa totală a incintei penitenciarului este de 150.300 mp, dintre care spaţii de deţinere de 30.000 mp. Doar zidurile înalte de beton prevăzute cu sârmă ghimpată arata ca nu e vorba despre un locas de cult. De-o parte și de alta a bisericuței se află două clădiri lungi cu parter și un etaj. Acolo sunt situate cele 54 de camere de detenție.

In incinte vezi holurile cu gresie marmorată și ușile de termopan. Aici atmosfera aminteste de un spital comunal făcut pe fonduri europene. Intr-una dintre incaperile de pe hol se afla biblioteca, cu romane de Sandra Brown, celebra autoare de literatură erotică. La Penitenciarul Târgșor, trei din patru deținute care știu să citească sunt mari amatoare de Sandra Brown. Multe îl citesc pe Dan Brown, iar pe locul al trreilea in acest clasament neoficial e Dan Puric.

Deținutele spun că mâncarea de la Penitenciarul Târgşor e mai bună decât în alte închisori, însă ar vrea ca numărul de persoane din cameră să fie mai mic. Sunt câte 15 în cameră, iar certurile şi bătăile sunt la ordinea zilei. "Aş vrea să fim mai puţine şi să nu ne mai pună o bogată cu zece sărace, una deşteaptă cu zece proaste sau o româncă cu zece ţigănci în cameră", a spune Adriana într-un reportaj publicat de presă. Elena spune că a învăţat să scrie şi citească în penitenciar, iar în timpul "liber" merge la coaforul penitenciarului, unde e coafată gratuit de colegele ei.

Elena Udrea a fost condamnată la o pedeapsă de 6 ani de pușcărie în Dosarul „Gala Bute", dar mai are pe rol alte două cauze: dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 (8 ani cu executare pe fond, acum în apel la Înalta Curte) și dosarul Hidroelectrica (pe fond, la Curtea de Apel). În dimineața zilei în care Înalta Curte a pronunțat decizia definitivă în dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fugit din România, dar a fost prinsă la un punct de trece al frontierei din Bulgaria, către Grecia. Acum, Elena Udrea așteaptă să fie extrădată de autoritățile de la Sofia și să fie încarcerată la Târgșor.

loading...
PUTETI CITI SI...