Cum ajută ouăle fierte să slăbești chiar si 10 kilograme

Postat la: 24.04.2017 11:06 | Scris de: ZIUA NEWS

 Cum ajută ouăle fierte să slăbești chiar si 10 kilograme

Datorită proteinelor pe care le conțin, ouăle mențin senzația de sațietate și-ți cresc puterea de concentrare. Nutriționiștii recomandă consumul de ouă fierte regulat, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Află cum poți slăbi până la 10 kg într-o săptămână, având o alimentație formată din ouă fierte, citrice și apă!

Indiferent de dieta pe care o adopți, hidratarea este necesară pe tot parcursul zilei, iar sportul trebuie făcut cu regularitate. Cel puțin 30 de minute pe zi de mișcare fac diferența dintre sănătate și boală. Nu trebuie să sari nici peste orele de somn, deoarece odihna este vitală pentru refacerea organismului. Înainte de a te apuca de dieta pe bază de ouă fierte, trebuie să mergi la medic pentru un set de analize pentru a te asigura că starea ta de sănătate îți permite acest regim alimentar.

Ouăle sunt sațioase, au puţine calorii şi sunt ieftine, dar trebuie să ții cont de faptul că fiecare organism reacţionează diferit atunci când faci o schimbare în regimul alimentar. Pe parcursul acestei diete poți să slăbești până la 10 kilograme în funcție de abilitatea organismului tău de a reacționa la această provocare. Tocmai din acest motiv este posibil ca o dietă să funcționeze de minune pentru cineva apropiat ție, iar în cazul tău rezultatul să nu fie cel dorit. Dacă te știi cu probleme în ceea ce privește colesterolul este bine să eviți această dietă sau să te afli în permanență sub atenta supraveghere a unui medic.

Cum se ține dieta

Luni: mic dejun - 2 ouă fierte şi un citric (portocală, grepfruit, mandarină) , prânz - 2 cartofi dulci fierţi sau copţi şi 2 mere, cină - un bol cu salată de legume şi pui.

Marţi: mic dejun - 2 ouă fierte şi o portocală, prânz - un bol cu salată de legume verzi şi pui, cină - o salată de legume, o portocală şi 2 ouă fierte.

Miercuri: mic dejun - 2 ouă fierte şi un citric, prânz - o felie de brânză cu conţinut redus de grăsime, o roşie şi un cartof dulce fiert sau copt, cină - o salată de legume cu pui.

Joi: mic dejun - 2 ouă fierte şi un citric, prânz - un fruct la alegere, cină - o salată de legume cu pui făcut la aburi.

Vineri: mic dejun - 2 ouă fierte şi un citric, prânz - o porţie de legume la abur şi 2 ouă fierte, cină - o slată cu peşte la grătar.

Sâmbătă: mic dejun - 2 ouă fierte şi un citric, prânz - un fruc la alegere, cină - legume şi pui făcute la aburi.

Duminică: mic dejun - 2 ouă şi un citric, prânz - salată de roşii, legume şi pui făcute la abur, cină - legume la aburi.

Cum te hrănești după cele 7 zile de dietă

După perioada de regim alimentar, este indicat să continui să mănânci atât ouă cât și citrice, într-o cantitate mai redusă pentru a-i permite organismului să se acomodeze și în felul acesta trecerea să nu fie bruscă. Nu trebuie să faci abuz de sport în această perioadă deoarece dieta aceasta are un deficit caloric mare. Hidratarea este și mai importantă în săptămâna de după.

Ține cont de faptul că această combinație de ouă fierte cu citrice și carne de pui sau de vită fiartă este una excelentă pentru a scăpa de surplusul de kilograme și are ca efect secundar detoxifierea organismului tău. Lucru care nu este deloc rău. Poți să apelezi la salate de tot soiul la care să adaugi felii de ouă, important este să crești cantitatea de legume din farfuria ta. Bineînțeles că alcoolul trebuie exclus cel puțin două săptămâni, iar zahărul și produsele de panificație trebuie date uitării pentru cât mai mult timp.