Weekend canicular în mare parte din țară, temperaturi de peste 35 de grade

Postat la: 19.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Weekend canicular în mare parte din țară, temperaturi de peste 35 de grade

Urmează un weekend canicular în cea mai mare parte din țară. Într-o informare publicată de meteorologi se anunță temperaturi care vor depăși 34-36 de grade Cesius.

În cursul zilei de sâmbătă vremea va fi călduroasă în toate zonele de câmpie și de podiș. Se vor înregistra temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unități în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest. Meteorologii anunță că în cursul zilei de duminică în sudul, centrul și estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34...35 de grade. Totuși, în regiunile vestice instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

Vreme frumoasă la mare și la munte

La munte, sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare după-amiaza şi seara, însă doar izolat, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali vor fi condiţii pentru averse slabe cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat. La mare, sâmbătă, vremea va fi frumoasă şi caldă, local călduroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 28 şi 30 de grade şi minime între 20 şi 22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 şi 27 de grade.

La munte, duminică vor fi averse însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi punctiform, grindină, iar cantităţile de precipitaţii pot fi mai importante. Duminică, la mare, vremea se menţine frumoasă şi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 şi 29 de grade şi minime între 20 şi 22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre sfârşit, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 şi 27 de grade.

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...