Vrea daune de 500.000 de euro de la Spitalul Județean pentru că i s-a amputat penisul din greșeală

Postat la: 15.06.2017 12:53 | Scris de: ZIUA NEWS

Vrea daune de 500.000 de euro de la Spitalul Județean pentru că i s-a amputat penisul din greșeală

Un bărbat din Buzău care a dat în judecată Spitalul Județean că că i s-a amputat penisul din cauza unor manevre medicale greșite, este pe cale să câștige procesul. El cere prin avocata sa spitalului județean Buzău daune de 500.000 de euro.

Cazul de malpraxis se află pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău care au transformat cercetarea penală in rem într-o anchetă penală îndreptată împotriva a patru cadre medicale din Spitalul Județean Buzău. Suspecții sunt cercetați pentru vătămare corporală. Totodată este așteptat un rezultat din partea unei comisii de specialitate organizată la nivelul Institutului Național de Medicină Legală. Avocata bărbatului mutilat s-a folosit de un precedent judiciar și anume cazul Ciomu. După ce instanța judecătorească a dat verdict favorabil pacientului mutilat pe viață, avocat acestuia, Cristina Moiseanu, a solicitat spitalului și medicilor acuzați de malpraxis să cadă la pace în privința despăgubirilor solicitate, însă aceștia nu au dat curs invitației la conciliere, motivând că așteaptă ca valoarea daunelor să fie stabilită în urma unui proces.

În luna noiembrie a anului 2014 Costică Maroleanu, un buzoian în vârstă atunci de 54 de ani, a mers la spitalul județean prezentînd simptomele unei insuficiențe renale. Bărbatul a devenit victima unor manevre nereușite în momentul montării unei sonde urinare. Interventia ratată a personalului medical s-a concretizat prin iritarea și ulterior umflarea organului genital, buzoianul suferind dureri și chinuri groaznice. Abia după multe zile de calvar bărbatul a fost văzut de un medic dar organul sexual era în cea mai mare parte, cangrenat. La două luni distanță de la internare, a ajuns la Spitalul Militar Central „Carol Davila" din Bucureşti unde specialiștii i-au amputat penisul astfel încât cangrena să nu se generalizeze în tot corpul.