Veste bună pentru viitorii șoferi: Dacă pici orașul, nu mai dai iar și sala

Postat la: 28.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Veste bună pentru viitorii șoferi: Dacă pici orașul, nu mai dai iar și sala

Potrivit unui act normativ promovat de catre Ministerul Afacerilor Interne publicat recent în Monitorul Oficial, permisul auto se va obține mai ușor: candidaţii respinşi la proba practică nu vor mai fi nevoiţi să susţină din nou proba teoretică, În prezent, pentru a obţine permisul, cei care sunt respinşi la traseu trebuie să dea din nou și sala. Noua reglementare va intra in vigoare din 5 octombrie 2015.

Din acest act normativ reiese că persoanele care sunt admise la proba teoretică a examinării pentru obţinerea permisului auto vor putea să susţină proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică. Pentru ca acest lucru să fie posibil, candidaţii vor trebui să plătească taxa de examinare şi să facă cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică.

"Candidaţii declaraţi "respins" la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioada de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată", prevede ordinul.

loading...
PUTETI CITI SI...