UPDATE Cele două telecabine care s-au oprit pe traseu la Bâlea Lac au fost deblocate, fără a fi necesară evacuarea turiştilor

Postat la: 10.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

UPDATE Cele două telecabine care s-au oprit pe traseu la Bâlea Lac au fost deblocate, fără a fi necesară evacuarea turiştilor

UPDATE 20:27 Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, una dintre telecabine a rămas blocată pe sensul de urcare, iar cealaltă pe sensul de coborâre, din cauza unor probleme la cabluri. În cele două telecabine se aflau aproximativ 20 de oameni şi nu au fost semnalate probleme medicale.

Telecabinele au fost deblocate fără a fi necesară evacuarea oamenilor. "Pentru remedierea situaţiei, la fata locului au intervenit reprezentanţii Salvamont şi angajaţii operatorului respectiv, iar echipaje de paramedici şi alpinişti ai ISU Sibiu au fost pregătiţi să intervină in sprijin. Situaţia a fost remediata în cel mai scurt timp, iar telecabinele şi-au reluat deplasarea", au anunţat reprezentanţii ISU.

Ştirea iniţială

Echipaje de salvamontişti au fost chemate să evacueze de la înălţime 20 de persoane, din care trei copii, care se află în cele două telecabine de la Bâlea care sunt blocate pe cablu marţi seara, în locuri diferite, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu. Potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu niciuna dintre cele 20 de persoane blocate în telecabine nu este nimeni rănită.

Dacă este nevoie, vor interveni şi echipe de alpinişti, se arată în comunicatul citat. Nu este prima dată când sunt probleme cu transportul pe cablu, cu telecabina, la Bâlea. De aici s-au mai evacuat turişti şi cu elicopterele, când s-a stricat telecabina. Telecabina este singurul mijloc de transport între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în această perioadă traficul pe Transfăgărăşan fiind oprit, din cauza zăpezii şi a pericolului de avalanşe.

loading...
PUTETI CITI SI...