Unul dintre ucigasii lui Marian Cozma, eliberat în secret cu 4 ani mai devreme. A dat petrecere

Postat la: 26.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Unul dintre ucigasii lui Marian Cozma, eliberat în secret cu 4 ani mai devreme. A dat petrecere

Sztojka Ivan, unul dintre condamnatii în cazul uciderii lui Marian Cozma, a fost eliberat din închisoare cu patru ani înainte de termen. Totul s-a întâmplat în secret, iar decizia maghiarilor a venit dupa anuntul de "buna purtare".

Sztojka a scapat de dupa gratii pe 19 iulie si primul lucru pe care l-a facut a fost sa dea o petrecere, chiar în ziua în care a fost eliberat din puscaria de la Szombathely, sustine Libertatea.

"Va rog sa nu mentionati numele meu, ma tem sa nu am probleme. Sztojka a fost eliberat joia trecuta, dar publicul larg nu a stiut, totul a fost tinut secret. Imediat dupa eliberare, familia a dat petrecere. Si-a luat si un BMW nou. S-a dus la Budapesta, la Siófok, se simte bine", a spus un martor.
Situatia agresorilor

Raffael Sandor si Nemeth Gyozo au fost condamnati la închisoare pe viata în prima instanta, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. Dupa decizia instantei din anul 2011, pedepsele celor condamnati pe viata au fost reduse la 18 ani de închisoare. Tot o reducere a pedepsei a fost si pentru Ivan Sztojka, care din 20 de ani închisoare trebuia sa mai efectueze doar opt.

În cazul sau, Curtea Suprema de Justitie din Ungaria a majorat pedeapsa, în octombrie 2012, de la opt la 13 ani de închisoare, ajungând apoi la 9 ani, dintre care el a executat doar 5. Alti patru dintre agresori sunt deja liberi. Paul Gabor, unul dintre cei condamnati, a fost eliberat mai devreme pentru buna purtare si a fost asteptat de prieteni cu sampanie.

"O sa fiu convins toata viata mea ca au venit sa-mi omoare copilul. Îti spun ceva... Când venea Marian cu masina din Ungaria, îmi era teama de accident, sa nu se întâmple ceva. Baiatul meu era cuminte, nu bea si nu se droga. Baiatul meu a fost ucis. Asa ceva nu o sa pot uita vreodata. As vrea sa va spun ca cei de la clubul Dinamo vor fi alaturi de mine toata viata", a spus Petre Cozma.

loading...
PUTETI CITI SI...