Un roman a fost premiat de NASA pentru o drona ingenioasa

Postat la: 03.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Un roman a fost premiat de NASA pentru o drona ingenioasa

NASA a organizat recent o competitie, in cadrul careia participantilor li s-a cerut sa creeze o aplicatie pentru mobil, un soft sau un echipament tehnic care ar putea contribui la misiunile de explorare a spatiului si la imbunatatirea calitatii vietii pe Pamant, scrie Playtech.

Juriul "NASA International Space Apps Challenge" a selectionat proiectul echipei din Cipru, din care face parte si Adrian Carlan, si alte cinci dintre cele 950 de proiecte din 135 de tari. Proiectul intitulat "ArachnoBeeA" si consta in construirea unei drone utilitare pentru o statie spatiala, cu rolul de a transporta marfuri, utilaje si echipamente. NASA a invitat echipa "ArachnoBeeA" la Centrul Spatial Kennedy din Florida (SUA) pentru a participa la lansarea rachetei Space-X, in luna septembrie 2015.

Potrivit Agerpres, Adrian Carlan a explicat ca Arachnobeea este "o drona utilitara ce poate fi folosita de membrii echipajului de la bordul statiei spatiale ISS". "Designul fiind modular, poate fi adaptat oricaror conditii de lucru. Astfel, in ambient presurizat se poate deplasa folosind cele patru rotoare (albina), iar in spatiile depresurizate cu ajutorul celor patru membre (paianjen). De aici si conceptul de drona hibrida Paianjen-Albina", a declarat el, precizand ca, "pe langa fuziunea de senzori, drona este echipata si cu un brat robotic, care poate fi modificat prin atasarea unor unelte diferite".

"Ideea ne-a venit cu o zi inainte de competitie, dupa un brainstorming indelungat. Avand deja o experienta de multi ani in construirea si pilotarea de drone (cu aripa fixa si multi-rotor), nu a trebuit decat sa combin pasiunea cu utilul. Cu ajutorul colegilor de echipa - persoane ce au tot respectul meu pentru profesionalismul si abilitatile foarte bine puse la punct - am reusit sa simulam, proiectam, fabricam, programam si sa ne prezentam proiectul final in timp record", a mai spus acesta.

 

loading...
PUTETI CITI SI...