Un preot anglican de 78 de ani s-a căsătorit cu un român de 24: "N-am crezut că se va întâmpla la vârsta mea"

Postat la: 27.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Un preot anglican de 78 de ani s-a căsătorit cu un român de 24:

Vicarul pensionar Philip Clements, în vârstă de 78 de ani, fost preot paroh în Eastry, Kent, s-a căsătorit civil cu Florin Marin, un român în vârstă de 24 de ani care visează să devină model.

Potrivit Kent Live, perechea a dorit să ia poziție împotriva regulilor Bisericii Anglicane care interzice căsătoria clericilor cu persoane de același sex. Reprezentanților clerului din Biserica Anglicană le este interzis să se căsătorească religios cu persoane de același sex, dar li se permite parteneriatul civil, scrie Kent Live. „Am oficiat multe nunți și aproape că renunțasem să mai sper că voi avea parte de propria mea nuntă", a spus Clements, preot timp de 50 de ani. El a spus că a învățat să trăiască din nou după ce l-a întâlnit pe Florin, în urmă cu doi ani, despre care spune că este prima sa relație serioasă.

„Ca preot, vreau ca biserica să se gândească serios la această problemă și să-și schimbe învățătura și regulile pentru a le permite clericilor, precum și membrilor laici ai bisericii, să se căsătorească cu cineva de același sex, dacă așa simt ei", a declarat Clements. „Nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla la vârsta mea. L-am căutat mult timp pe Florin", a mai spus fostul paroh. Acum, cei doi se gândesc să meargă în satul de unde este Florin, în România, unde să se întâlnească cu familia acestuia și să mai facă o petrecere.

loading...
PUTETI CITI SI...