Un mort nu poate fi înmormântat deoarece primarul unei comune nu crede că este decedat

Postat la: 29.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Un mort nu poate fi înmormântat deoarece primarul unei comune nu crede că este decedat

Un bărbat nu poate fi îngropat la o lună după ce a murit deoarece primarul comunei Malovăț, din județul Mehedinți, refuză să elibereze certificatul de deces, susținând că nu crede că persoana declarată decedată este una și aceeași cu o persoană dată dispărută.

Primarul comunei Malovăț, Ion Michescu, a declarat pentru Mediafax că pe 14 decembrie, în timp ce ieșea din Primărie cu viceprimarul, a văzut un om prăbușit în fața instituției. După 40 de minute de resuscitare, a fost declarat decesul acestuia, a declarat edilul.

„Toți ne-am întrebat cine este bărbatul. Nimeni nu l-a cunoscut. M-a întrebat și poliția și am zis că nu știu cine e, am zis că nu e de pe raza comunei.

Nimeni nu l-a recunoscut", a declarat Ion Michescu.

Apoi, spune Michescu, la începutul anului, la primărie a venit un bărbat care a spus că cineva care stătea lângă primărie a dispărut din perioada sărbătorilor.

„Iar acum o săptămână mă pomenesc să aflu că se zice dispărutul e aceeași persoană cu mortul din fața Primăriei. Nu e aceeași persoană. Eu am văzut cu ochii mei. Îl cunosc pe dispărut. Mortul nu e aceeași persoană cu dispărutul", susține primarul din Malovăț.

Primarul spune că a cerut poliției să se facă testul ADN, pe care este dispus să-l plătească, și că va elibera certificatul de deces în momentul în care Poliția „își asumă răspunderea și familia vine cu acte".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Mehedinți, Nicolae Lohon, a declarat că persoana dispărută este aceeași cu bărbatul care a murit în fața Primăriei.

„S-au ridicat amprente atât de la locuința defunctului, cât și urme papilare. Au fost comparate în baza de date și corespund. Sunt identice", a spus Lohon.

Întrucât este vorba despre un caz social, Primăria ar urma să suporte cheltuielile legate de înmormântare.

loading...
PUTETI CITI SI...