Un imens asteroid s-a intersectat cu orbita Lunii, conform NASA, fără risc de impact cu Terra

Postat la: 10.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Un imens asteroid s-a intersectat cu orbita Lunii, conform NASA, fără risc de impact cu Terra

Un asteroid uriaş s-a intersectat sâmbătă dimineaţă cu orbita Lunii, fără să genereze însă un risc de impact cu Terra, a anunţat agenţia spaţială americană (NASA).

Asteroidul respectiv are un diametru de aproximativ 2,5 kilometri, potrivit estimărilor formulate de NASA, şi se deplasează în spaţiu cu o viteză de 64.000 de kilometri pe oră. El a fost denumit 86666 (2000 FL10) de către agenţia spaţială americană şi s-a apropiat cel mai mult de Terra în cursul dimineţii de sâmbătă.

Potrivit publicaţiei britanice The Mirror, asteroidul a atins punctul de maximă apropiere faţă de Terra - 24 milioane de kilometri - sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 08.30. Un astfel de obiect ceresc este considerat periculos atunci când se apropie la o distanţă mai mică de 7,4 milioane de kilometri de Terra şi când dimensiunea lui este suficient de importantă pentru a cauza pagube consistente în caz de impact cu planeta noastră.

Dimensiunea asteroidului 86666 (2000 FL10) este cu siguranţă suficient de importantă pentru a produce pagube, însă experţii de la NASA au afirmat în repetate rânduri că acest obiect cosmic nu se va apropia suficient de mult de Terra pentru ca un astfel de scenariu să se concretizeze.

Cercetătorii de la NASA au descoperit acest asteroid în urmă cu 16 ani. Următorul corp cosmic similar care va trece pe lângă Terra se numeşte 2015 RN35. Potrivit specialiştilor, el se va apropia de Terra între 2038 şi 2114.

loading...
PUTETI CITI SI...