Un cargou sub pavilion panamez a naufragiat, azi, în Marea Neagră

Postat la: 19.04.2017 13:17 | Scris de: ZIUA NEWS

Un cargou sub pavilion panamez a naufragiat, azi, în Marea Neagră

O navă care naviga sub pavilion panamez, având la bord 12 marinari de naționalitate rusă, ucraineană și georgiană, a naufragiat miercuri în Marea Neagră, a anunțat Ministerul Rus pentru Situații de Urgență.

O persoană a fost găsită in apă de echipele de intervenție, alte patru fiind localizate și sunt pe cale să fie aduse în barca de salvare, a declarat agenției de presă RIA Novosti un înalt responsabil al filialei din Crimeea a ministerului, Vladimir Ivanov, care nu a spus nimic despre soarta celorlalți marinari. „Marinarul scos din apă se află într-o stare gravă, el suferind de hipotermie puternică. Temperatura apei este în zonă de 7-8 grade", a spus Ivanov, citat de RIA Novosti, indicând că naufragiul s-a produs în zona strâmtorii Kerci. La bordul cargoului Gheroi Arsenala se aflau opt ruși, trei ucraineni și un georgian, a precizat acesta, dar RIA Novosti informează că erau de fapt doi ruși, nouă ucraineni și un georgian.

Cargoul a părăsit Marea Azov, în sudul Rusiei, si se îndrepta cu o încărcătură de cereale spre Turcia. Operațiunile de salvare sunt complicate din cauza condițiilor meteorologice dificile - valuri înalte și rafale de vânt, care ajung la 20 de metri pe secundă. Semnalul SOS de pe cargoul a fost interceptat de paza de coastă rusă, care a alertat echipele de salvare. Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul rus a declanșat urmărirea penală în cazul acestui naufragiu.