Un barbat incătușat pentru că și-ar fi violat fata timp de un an

Postat la: 20.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Un barbat incătușat pentru că și-ar fi violat fata timp de un an

Un gorjean din Bâlteni este acuzat că în ultimul an și-a abuzat fata de 14 ani, profitând de faptul că aceasta este lipsită de apărare. Individul a mers până acolo încât își consuma raporturile sexuale cu minora în fața băiatului său, cu un an mai mic, sau chiar în prezența concubinei acestuia, femeia privind scenele fără să se gândească la faptul că ar fi trebuit să anunțe autoritățile.

Cristinel Conți a fost căsătorit vreme de mai mulți ani cu Maria Veronica, dar în 2012 cei doi au divorțat. Femeia a obținut din partea instanței dreptul de a-și crește fata, iar băiatul a rămas la tată, fiecare părinte având posibilitatea de a primi copilul celuilalt în vizită în baza unui program. Mama fetei a plecat la muncă în străinătate și a lăsat-o pe minoră în grija bunicii sale. La început vizitele la tată nu erau o problemă, dar din vara anului trecut lucrurile s-au schimbat. Fata a început să fie supusă unor abuzuri pe care, la 13 ani, nu și le imagina. În trecut ea fusese și victima unui accident rutier, iar traumele de atunci de abia dispăruseră. Când a început să povestească mamei sau altor rude despre ceea ce i se întâmplă, nimeni nu a luat-o în serios. Pe asta s-a bazat și Conți, care susține că este nevinovat. „Ea a spus la Poliție că am avut relații cu ea, dar nu e adevărat. O mătușă de-a ei i-a trimis niște poze de pe net să spună că sunt cu mine, dar nu există dovezi. Eu sunt nevinovat", susține tatăl.

De vreo două săptămâni specialiștii Direcției pentru Protecția Copilului Gorj și polițiștii de la Rovinari au intrat pe firul acestei povești după ce fata, împreună cu bunica, a depus o plângere. Psihologul care a consiliat-o pe minoră a rămas uimit să afle câte s-au întâmplat în perioada în care adulții nu au luat de bune vorbele fetei pentru a sesiza mai din timp autoritățile. Lidia Bîrsanu, psiholog și purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, a consiliat-o pe minoră în tot acest interval de timp. Joi seara, când bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fratele fetei a fost și el luat de la domiciliu și dus într-un centru de specialitate pentru a primi asistență și susținere. Tatăl s-a împotrivit deciziei de mutare a băiatului într-un centru de plasament, dar culmea este că și minorul își dorea acest lucru, la fel ca și sora sa, ambii copii de abia așteptând să fie luați de acasă și duși într-un loc mai sigur.

„De circa două săptămâni minora a fost preluată de reprezentanții DGASPC Gorj, imediat după ce Poliția a demarat o anchetă. Se află într-un centru unde beneficiază de servicii de specialitate, respectiv evaluare și consiliere psihologică pentru a depăși traumele suferite. Fratele a fost preluat joi seara, imediat după ce a fost reținut tatăl. A fost preluat și se află în acest moment alături de soră. Am discutat cu minora încă de la început și ea a spus foarte multe detalii. Este afectată și a început să conștientizeze consecințele și gravitatea faptelor. Rudele ei, inclusiv mama, știau despre cele întâmplate însă nimeni nu a depus nicio sesizare. Probabil s-au gândit că e micuță și fabulează, nu știu pe ce s-au bazat persoanele mature care nu au adus la cunoștință organelor abilitate cele relatate de minoră", a menționat reprezentanta DGASPC Gorj.

De joi seara Conți doarme în spatele gratiilor. Acuzațiile care îi sunt aduse sunt cele de viol, dar faptele sale sunt cu atât mai grave cu cât au fost produse împotriva unui membru al familiei și în mod repetat. „Un bărbat din Bâlteni a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de viol. Acesta, pe parcursul ultimului an, și-ar fi violat fiica în vârstă de 14 ani, fără consimțământul acesteia, amenințând-o cu acte de violență în condițiile în care ar fi dezvăluit cele întâmplate. Din primele verificări s-a stabilit faptul că minora locuieşte împreună cu bunica ei, întrucât părinţii sunt divorţaţi, mama sa este plecată în Italia, iar din vara anului 2017 ar fi făcut vizite regulate la domiciliul tatălui ei. Urmează ca tânăra să fie prezentată la Serviciul Medicină Legală Gorj, în vederea examinării medico-legale. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu. Rămâne acum de văzut dacă în vizorul anchetatorilor va ajunge și mama ori concubina bărbatului, ambele femei știind ce s-a întâmplat, dar nu au anunțat nicio instituție a statului pentru ca abuzurile să fie curmate cât mai devreme.

loading...
PUTETI CITI SI...