Un alergător profesionist a omorât o pumă cu mâinile goale

Postat la: 06.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Un alergător profesionist a omorât o pumă cu mâinile goale

Atacul s-a petrecut în timp ce alergătorul parcurgea în fugă un platou montan în zona Rocky Montains, la aproximativ 150 de kilometri de orașul Colorado. Atacul a fost dezvăluit de autoritatea parcurilor și monumentelor naturale americane (CPW), relatează bbc.com.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, alerga singur pe un munte din lanţul Rocky Montains când, spune el, a „auzit ceva în urma sa pe pistă şi a fost atacat de o pumă în timp ce se întorcea să vadă ce era„.

„Puma s-a aruncat asupra alergătorului, l-a muşcat la nivelul feţei şi mâinii", precizează Serviciul parcurilor. „El a fost în măsură să lupte şi să se elibereze de puma, omorând-o în autoapărare" au explicat oficialii americani.

După ce a omorât-o, omul a fost în stare să ajungă la marginea parcului montan și să sune la serviciile de urgențe. Cadavrul pumei, un mascul cântărind 36 de kilograme, a fost găsit apoi de angajații parcului natural.

„Omul a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și salva viața" a declarat directorul instituției, Mark Leslie.

Specialiștii americani spun că pumele atacă destul de rar oameni, iar mai puţin de 20 de persoane au fost ucise de o pumă în Statele Unite în ultimii 100 de ani. Trei morţi şi 16 răniri au avut loc în Colorado începând din 1990.

loading...
PUTETI CITI SI...