Uber va lansa in 2024 serviciile de transport cu vehicule zburatoare, spune seful companiei Embraer care le dezvolta

Postat la: 16.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Uber va lansa in 2024 serviciile de transport cu vehicule zburatoare, spune seful companiei Embraer care le dezvolta

Uber va lansa in 2024 servicii comerciale cu vehicule electrice zburatoare care vor transporta in siguranta persoane in orase, a spus seful companiei braziliene de aeronautica Embraer care dezvolta aceste vehicule in parteneriat cu compania americana. Anuntul adauga un an la cele spuse recent de Uber care in 2020 vrea sa inceapa testele in cateva orase si promitea ca in 2023 ar lansa serviciile comerciale, scrie Reuters.

Paulo Cesar de Souza, CEO Embraer, a spus ca nu au fost parafate inca toate detaliile financiare ale parteneriatului cu Uber si nici detaliile modelului de business. In curand vor fi stabilite si specificatiile micilor aeronave despre care seful Embraer spune ca ar trebui sa zboare la 800-1.000 metri altitudine, sa cantareasca o tona si sa aiba spatiu pentru pilot si patru pasageri. Souza mai spune ca planul este ca intre zboruri bateriile acestor vehcule electrice ar trebui sa se incarce chiar si in cinci minute pentru urmatoarea cursa.

Uber isi propune sa inceapa testarea uberAIR in Dallas, Los Angeles si Dubai pana in 2020. In Los Angeles se va incepe cu 20 de baze, puncte de decolare si aterizare situate in diverse locuri, de la aeroport, pana in centru. Multe companii au prezentat concepte de "masini zburatoare' sau de "avioane de oras', dar nu au intrat in productie nu doar din cauza pretului urias anuntat (150.000-300.000 dolari), ci mai ales fiindca astfel de vehicule sunt imposibil de omologat fiindca nu se stie daca sunt sigure. Uber isi prezenta in 2016 viziunea in legatura cu viitorul in care pe cerul oraselor vor zbura vehicule speciale care vor ateriza si decola din "heliporturi" special destinate in acest sens, numite vertiports care ar urma sa fie construite in zone locuite, pe cladiri inalte si chiar in centrele oraselor. Autonomia acestor vehicule ar urma sa fie intre 80 si 160 km.

loading...
PUTETI CITI SI...