Tudorel Toader refuza sa creada ca extradarea lui Sebastian Ghita nu mai e posibila

Postat la: 30.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Tudorel Toader refuza sa creada ca extradarea lui Sebastian Ghita nu mai e posibila

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, astăzi, respingerea cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, că trebuie văzut ce anume au evocat judecătorii şi dacă sunt chestiuni de procedură. "Vedem, analizăm, tragem concluzii", a spus Toader.

"Să vedem ce anume au evocat judecătorii, să vedem dacă este o chesitune de procedură şi în ce constă. Până la urmă, că-i stat membru sau nemembru, trebuiesc respectate standardele de protecţie a drepturilor, a libertăţilor. Vedem, analizăm, tragem concluzii", a spus Toader. Acesta a refuzat să comenteze dacă respingerea are legătură cu anchetele pornite la sediul structurii care a instrumentat dosarele lui Sebastian Ghiţă.

Curtea Supremă a Serbiei a respins vineri solicitarea Ministerului român al Justiţiei privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, a anunţat presa sârbă, care preciza că în acest caz decizia finală revine Curţii de Apel. Curtea a anunţat într-o declaraţie că Ministerul de Interne sârb i-a acordat lui Ghiţă azil, considerând că acesta este persecutat din raţiuni politice. Din aceste considerente, instanţa nu a putut decât să respingă cererea de extrădare. Cazul a fost transmis Curţii de Apel, căreia îi aparţine decizia finală în acest caz.

loading...
PUTETI CITI SI...