Trupele speciale franceze au inceput asaltul! Totul pentru gasirea teroristului din Strasbourg

Postat la: 12.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Trupele speciale franceze au inceput asaltul! Totul pentru gasirea teroristului din Strasbourg

O ampla operatiune era in desfasurare miercuri dimineata in estul Frantei pentru capturarea autorului atacului cu arma comis marti seara la Strasbourg si soldat cu trei morti si 13 raniti, dintre care opt sunt in stare grava, transmite dpa.

O operatiune a politiei franceze era in desfasurare miercuri dimineata in zona catedralei din Strasbourg dupa ce marti seara, la targul de Craciun din centrul acestui oras, un barbat inarmat a ucis trei persoane si a ranit alte 13, dintre care opt sunt in stare grava, transmite Reuters. Un martor a declarat pentru Reuters ca a vazut ofiteri de politie sigiland zona din apropierea catedralei, in apropierea locului unde a fost comis atacul de marti seara. Ulterior, Reuters a transmis ca, potrivit unui martor, operatiunea politiei pare sa se fi incheiat, fortele de politie putand fi vazute parasind zona catedralei din Strasbourg.

Autorul atacului, despre care se crede ca a fost impuscat de fortele de securitate, potrivit media franceze, este urmarit, iar autoritatile nationale au trecut la cel mai inalt nivel de alerta antiterorista si au consolidat controalele la frontiera. Procurorii francezi au anuntat ca trateaza incidentul drept un act de terorism. Suspectul se afla pe o lista cu persoanele care prezinta risc pentru securitatea publica, dar avea de asemenea un istoric legat de infractiuni fara caracter terorist, scrie agerpres.ro. Treisprezece persoane au fost ranite - printre care opt se afla in stare grava - de catre atacator, care a tras primul foc de arma la ora locala 19:50 (18:50 GMT). Membri ai unei patrule antitero au tras in directia atacatorului, dar acesta a reusit sa scape. Ulterior, barbatul a fost implicat in schimburi de focuri cu fortele de ordine de inca doua ori in interval de putin peste o ora. Aproximativ 350 de membri ai fortelor speciale de politie si ai armatei, sustinuti de doua elicoptere, participa la cautarea autorului atacului.

loading...
PUTETI CITI SI...