Trump a vrut să îi pună sub acuzare pe Hillary Clinton şi James Comey

Postat la: 21.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Trump a vrut să îi pună sub acuzare pe Hillary Clinton şi James Comey

Preşedintele american, Donald Trump, a dorit să îi pună sub acuzare pe fosta rivală din alegeri, Hillary Clinton şi pe fostul şef al FBI, James Comey, dar a fost convins să nu facă acest lucru, conform New York Times.

Preşedintele american i-a transmis consilierului de la acea vreme, Don McGahn, în primăvara lui 2018, că doreşte ca Departamentul de Justiţie să îi pună sub acuzare pe cei doi, informează NY Times, făcând referire la două persoane familiare cu conversaţia. McGahn a scris un memoriu pentru a-l convinge pe Trump să nu facă acest lucru, notând că potenţialele consecinţe ale unei asemenea acţiuni ar putea include îndepărtarea sa din funcţie.

New York Times a adăugat că Trump a continuat să discute în privat această problemă, el luând în calcul inclusiv posibilitatea numirii unui al doilea procuror special pentru a-i investiga pe Clinton şi Comey. Profesorul de drept de la Harvard, Jack Goldsmith, a numit această informaţie „încă o poveste despre cât de slab este Trump".

„Nu este ceva nou faptul că Trump doreşte ca Departamentul de Justiţie să îi investigheze pe Clinton şi Comey. El şi-a exprimat această dorinţă pe Twitter şi în alte locuri .... preşedintele are o autoritate oficială aproape completă asupra Departamentului de Justiţie. Dar lecţia din ultimii doi ani este că Trump nu are nicio autoritate concretă pentru a folosi aceste instrumente pentru a-şi răni inamicii politici. Când vine vorba de folosirea Departamentului de Justiţie, Trump este neputincios şi slab", a scris Goldsmith pe Twitter.

Informaţiile privind dorinţa lui Trump de a-i pune sub acuzare pe cei doi au apărut în aceeaşi săptămână în care Ivanka Trump a fost acuzată că şi-a folosit contul privat de e-mail pentru probleme oficiale ale guvernului. Trump a afirmat în timpul campaniei electorale din 2016 că dacă el ar fi preşedinte, Hillary Clinton ar fi în închisoare. După ce a câştigat alegerile, şi-a retras oficial aceste ameninţări. De asemenea, el l-a acuzat pe Comey că a clasificat ilegal informaţii, fără să ofere argumente în acest sens.

loading...
PUTETI CITI SI...