Traian Băsescu este convins ca Iohannis stie sa faca socotelile

Postat la: 22.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Traian Băsescu este convins ca Iohannis stie sa faca socotelile

Presedintele PMP, Traian Basescu, spune ca seful statului "stie sa faca socotelile", in contextul in care Guvernul a fost demis prin motiune de cenzura, si ar trebui sa dea mandatul liberalilor, informeaza Agerpres.

"PSD-ALDE merg in fata presedintelui infinit mai subrezi decat au fost la instalarea Guvernului Grindeanu dupa alegeri. Deci merg foarte subrezi si Iohannis cu certitudine stie sa faca socotelile. A luat nota ca motiunea a trecut la limita prin prezenta a 15 minoritari si stie ca nu mai are in fata acea forta de vot parlamentar pe care a avut-o la desemnarea lui Grindeanu", a declarat Traian Basescu, miercuri seara, la B1 TV.

Liderul PMP afirma ca acum PSD si ALDE ar trebui sa treaca in Opozitie si actuala Opozitie, in frunte cu liberalii, ar trebui sa formeze noul Guvern. Intrebat cine e in stare acum sa formeze majoritatea in Parlament, Traian Basescu a raspuns: "Opozitia. Mandatul trebuie dat partidului urmator, ca numar de voturi, liberalilor, si ei sa incerce sa adune o majoritate. Deci, dupa parerea mea, presedintele Iohannis are obligatia sa faca lucrul acesta, pentru ca nu are niciun fel de garantie ca, peste trei luni, pe hachitele lui Dragnea, nu vom repeta situatia in care ne-am aflat acum. Oamenii acestia sunt inapti pentru guvernare".

Traian Basescu a precizat ca, pana acum, nu a discutat cu liderul liberalilor, Ludovic Orban. 241 de parlamentari au votat in favoarea motiunii, cu 8 peste minimum necesar. Majoritatea alesilor au aratat bilele inainte sa le bage in urne. Primele calcule arata ca parlamentari ai minoritatilor nationale au contribuit la votarea motiunii de cenzura. Mingea este acum la presedintele Klaus Iohannis, unde majoritatea parlamentara va merge cu propunere de premier.

loading...
PUTETI CITI SI...