Traficanții de IMIGRANȚI au creat pagini pe FACEBOOK pentru a ademeni persoanele disperate să ajungă în EUROPA

Postat la: 30.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Traficanții de IMIGRANȚI au creat pagini pe FACEBOOK pentru a ademeni persoanele disperate să ajungă în EUROPA

Jurnaliștii de la Daily Mail au descoperit două conturi pe Facebook create de traficanții de persoane care le oferă călătorii „sigure" sirienilor şi irakienilor disperaţi să ajungă în Europa, în schimbul a mii de euro!

La prima vedere, paginile par a fi reclame ale unor agenții de turism, dar sfaturile date posibililor călători bat la ochi! Li se cere „turiștilor" să nu poarte vălul musulman şi să nu aibă bagaje - fapt ce arată că acestea nu sunt oferte pentru sejururi la Londra, Paris sau Atena, așa cum sunt promovate, pecizează sursa citată.

Traficanţii de persoane vor să profite de pe urma familiilor din clasa de mijloc care sunt dispuse să rişte economiile pentru promisiunea unei călătorii „100% sigure" spre țările bogate de pe continentul nostru, în condiţiile în care mii de oameni au murit până acum, încercând să traverseze ilegal Mediterana, la bordul unor ambarcațiuni supraaglomerate.

Una dintre pagini, numită "Călătorie sigură din Turcia în Grecia", le spune potenţialilor clienţi că se vor îmbarca pe un iaht de lux, de 40 de metri lungime, numit Orient Bosphorus, în portul turc Izmir. Dacă vor să urce pe navă trebuie să plătească în jur de 3.500 de euro de persoană, nu au voie să vină cu bagaje și nici să poarte văl musulman. Trebuie să aibă la ei doar camere de fotografiat digitale şi laptopuri, pentru a părea că sunt turişti occidentali.

Când jurnaliștii britanici au contactat proprietarii iahtului, aceștia au spus că vasul este folosit doar pentru plimbări romantice și că nu a fost ancorat vreodată în Izmir. Oferta traficanților merge chiar mai departe de atât: dacă refugiații plătesc încă 7.500 de euro de persoană, pot „călători" timp de două zile cu camionul până în Austria!

În realitate, ambele rute sunt mortale, dacă ne gândim la miile de refugiați care au murit înecați în Mediterană sau la cei 71 de oameni găsiți morți într-un camion frigorific, în Austria. Traficanții au o soluție și pentru cei care nu au documente de călătorie valide: le oferă paşapoarte false, la preţuri îpornind de la 900 de euro/documentul, în timp ce vizele - falsificate și ele - pentru ţări din Europa Occidentală pot costa încă câteva mii de euro bucata, în funcție de țara de destinație.

loading...
PUTETI CITI SI...