Tinerii care împlinesc 18 ani ar putea primi un voucher pentru cultură de până la 2.000 de lei

Postat la: 18.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Tinerii care împlinesc 18 ani ar putea primi un voucher pentru cultură de până la 2.000 de lei

Marian Cucşa, deputat ALDE de Timiş, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Timişoara, că tinerii care împlinesc 18 ani ar putea primi un voucher pentru cultură, care va avea o valoare cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei.

"Ştiţi că în campania electorală am promis că voi introduce vouchere pentru cultură. În această sesiune parlamentară, împreună cu o parte din colegi, vom redacta proiectul de lege pe care îl voi depune în Parlament până în luna martie. Voucherul de cultură presupune ca tinerii, la împlinirea vârstei de 18 ani, să beneficieze de un voucher valoric prin care să poată să intre la teatre, opere, muzee, pentru a-şi dezvolta latura culturală, să aibă acces şi la alte lucruri decât cluburi sau alte chestiuni care pot fi mult mai tentante pentru tineret. Vreau să fie un proiect de suflet pentru a dezvolta cultura, spiritul cultural în rândul tinerilor, mai ales că Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană", a afirmat Marian Cucşa.

Potrivit deputatului ALDE de Timiş, acest voucher pentru cultură ar putea avea o valoare cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, urmând să poată fi utilizat cel mult doi ani.

loading...
PUTETI CITI SI...