Teologul Cristian Bădiliță: "Paul Goma e sinteza româneasca între Havel și Céline!"

Postat la: 05.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Teologul Cristian Bădiliță:

Militantul anticomunist Paul Goma reprezintă sinteza româneasca între politicianul Václav Havel și scriitorul Louis-Ferdinand Céline, afirmă reputatul teolog, traducător și scriitor Cristian Bădiliță, pe Facebook.

Bădiliță ne atrage atenția că - dacă românii nu ar fi un popor primitiv și antiromânesc în proporție de 80% -, Paul Goma ar fi acum membru al unei Academii române adevărate, ar trăi decent în țara lui și ar conduce o revistă.

Cel mai important scriitor român în viață

"Paul Goma nu este singur împotriva tuturor. E pur si simplu Paul Goma. Paul Goma nu e împotriva nimanui. E pur si simplu Paul Goma, cel mai important scriitor român în viatza. Nu e Ghitză contra. E pur si simplu Paul Goma, pe care majoritatea compatriotilor nu-l cunosc, pe care majoritatea intelectualilor îl detesta din nesimtire.

Havel, Céline și Goma

Paul Goma e sinteza româneasca între Havel si Céline. Politic, este geamanul lui Havel; literar, este un Céline al literaturii române. Daca românii nu ar fi un popor primitiv si antiromânesc în proportie de 80%, Paul Goma ar fi acum membru al unei Academii române adevarate, ar trai decent în tzara lui, ar conduce o revista etc.

"Paul Goma este simbolul României mele"

"Singuratatea" lui Paul Goma în RSR e cel mai trist verdict despre poporul RSR iubitor de subcultura, de galagie, de prostie, de comunisti, de manilism si de magari în sutana (cei care continua sa ma deranjeze si acum, în acest moment, cu "slujbele" lor megafonizate de la peste 300 metri).

Paul Goma este simbolul României mele (si cred ca si a prietenilor mei de pe facebook). Nu a fost niciodata singur, asa cum nu a fost niciodata "impotriva tuturor". La multi ani în exil, Paul Goma! Va imbratisez din apropiere", scrie Cristian Bădiliță, pe Facebook.

Alex Miclovan

loading...
PUTETI CITI SI...