Telenovela lui Abdul, tatal refugiat sirian salvat de Internet

Postat la: 30.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Telenovela lui Abdul, tatal refugiat sirian salvat de Internet

O fotografie sfasietoare, a unui refugiat palestinian in Siria, care vindea pixuri pe strazile din Beirut, Liban, pentru a-si intretine cei doi copii, a facut inconjurul lumii pe retelele sociale. Internautii l-au identificat, l-au gasit si l-au salvat pe refugiatul sirian.

Gissur Simonarson, activist din Oslo, Norvegia, a postat, saptamana trecuta, fotografia unui tata care vindea pixuri in Beirut, tinand in brate fiica adormita. Imaginea a trezit imediat compasiunea pe Twitter, scrie CNN.

In Complexul Cosmopolis numarul noilor locuitori a crescut constant in fiecare an, asa ca am inceput 2015 cu peste 3.000 de oameni multumiti. Ce i-a convins sa cumpere o locuinta in Cosmopolis? Pe langa compartimentarea buna, finisajele deosebite ale apartamentelor si promotiile saptamanale, cu siguranta printre avantaje se numara si numarul mare de facilitati pe care le oferim locuitorilor din Complex. Afla mai multe detalii despre facilitatile din Cosmopolis si vino la o vizionare!

"Este o fotografie foarte emotionanta. Ii vezi expresia fetei si felul in care intinde pixuri, ca si cum pixurile sunt tot ce are pe lume", a explicat activistul. In doar cateva ore, raspunsul la fotografie a fost coplesitor: din toate colturile lumii au venit oferte de ajutor pentru barbat. Dar Simonarson nu stia cine este acesta si nici cine a facut fotografia, asa ca internautii au inceput sa distribuie fotografia, solicitand ajutor in identificarea omului. Totul, cu hashtag-ul #BuyPens. Dupa o cautare de doua zile, Simonarson l-a gasit pe Abdul. "L-am gasit! A fost dificil, dar a meritat! Hai acum sa-l ajutam!", a lansat el apelul pe Twitter.

Barbatul, care isi creste singur cei doi copii, a fost coplesit sa auda ca este subiectul unei cautari internationale. Campania pe retelele sociala creata de Simonarson si-a propus sa il ajute pe Abdul, un refugiat palestinian din tabara siriana Yarmouk, fugit de acolo din cauza violentelor. Simonarson si-a propus sa stranga 5000 de dolari pentru mica familie a lui Abdul. Tinta a fost atinsa in doar 30 de minute. Si banii au continuat sa curga, la indemnul activistului. "Cred ca aceasta campanie dovedeste ca omenirea nu este inca pierduta =)", a comentat Simonarson pe Twitter. Povestea lui Abdul este o rara poveste de succes din mijlocul razboiului civil din Siria, care s-a soldat cu cel putin 220.000 de morti si milioane de refugiati.

 

loading...
PUTETI CITI SI...