Tăriceanu: Ar trebui să se renunțe complet la venitul minim garantat care este o invitație la nemuncă

Postat la: 27.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Tăriceanu: Ar trebui să se renunțe complet la venitul minim garantat care este o invitație la nemuncă

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este necesar să se renunțe "complet" la acordarea venitului minim garantat, care, în opinia sa, este " o invitație la nemuncă".

'Trebuie să renunțăm complet la venitul minim garantat care este o invitație la nemuncă, mai ales în contextul în care în România în momentul de față este criză de forță de muncă, sunt societăți comerciale, întreprinzători care merg să aducă forță de muncă din țările vecine. Nu putem (...) să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă. Eu cred că și din punct de vedere, dacă vreți, al demnității individuale a fiecăruia, e preferabil să câștigi un ban muncit decât să stăm cu mâna întinsă să primești un ajutor de la stat", a spus Tăriceanu la Parlament.

Întrebat dacă a discutat cu reprezentanții PSD despre această propunere, Tăriceanu s-a declarat convins că social democrații o vor analiza cu obiectivitate. "A ținut în trecut și eu cred că în actualele condiții este o propunere pe care noi o avansăm și sunt convins că și colegii de la PSD vor analiza cu toată obiectivitatea. În economie avem nevoie de forță de muncă", a precizat președintele ALDE.

loading...
PUTETI CITI SI...