Sute de angajati TVR si Liviu Dragnea: Parlamentul sa ia masuri in privinta situatiei de la Televiziunea publica

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

 Sute de angajati TVR si Liviu Dragnea: Parlamentul sa ia masuri in privinta situatiei de la Televiziunea publica

Peste 700 de angajati ai TVR au transmis, luni, o scrisoare celor doua Camere ale Parlamentului, cerand senatorilor si deputatilor sa analizeze de urgenta situatia Televiziunii Romane, aflata intr-o stare financiara grava, scrie Mediafax. Aceeasi sursa il citeaza, separat, pe presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, potrivit caruia trebuie gasita urgent o solutie in cazul TVR, el apreciind ca decizia apartine Parlamentului.

Mediafax citeaza o scrisoare transmisa Parlamentului de sute de angajati TVR si semnata de Dragos Bocanaciu, presedintele principalului sindicat din cadrul institutiei, SPUS TV. In scrisoare se apreciaza ca devina pentru situatia de la TVR - ale carei conturi au fost blocate de ANAF - este atat cadrul legislativ, cat si managementul defectuos. Liviu Dragnea, in schimb, a apreciat ca de problemele actuale ale TVR nu s-ar face vinovata conducerea televiziunii. Ce spun angajatii in scrisoarea lor, citata de Mediafax:

"De 10 ani, Televiziunea Romana este pe un drum descendent din punct de vedere al situatiei financiare, cauzata atat de un sistem legislativ depasit, cat si de valuri de conduceri defectuoase si incompetente. Televiziunea Romana este in prezent in colaps financiar si cu conturile blocate, in pericol sa nu isi mai poata indeplini misiunea publica conferita prin Constitutie si prin Legea nr. 41/1994".
"Va solicitam sa dispuneti in cat mai scurt timp posibil efectuarea de controale de catre toate institutiile statului, abilitate in acest sens, care sa stabileasca si sa identifice cauzele acestei stari de fapt, persoanele vinovate care au produs pagube Televiziunii Romane si tragerea la raspundere a reponsabililor pentru dezastrul din SRTV".
"Va solicitam, de asemenea, sa analizati performantele actualei structuri de conducere a Televiziunii Romane si sa demarati procedurile care se impun pentru inlocuirea managerilor care nu si-au dovedit competenta in pozitiile pe care le ocupa".

Angajatii mai cer Birourilor Perlamente ale Senatului si Camerei sa convoace o sesiune extraordinara a Parlamentului, care sa analizeze de urgenta raportul de activitate al TVR pe anul trecut. Liviu Dragnea, in schimb, a apreciat ca problemele Televiziunii publice trebuie analizate de urgenta si ca este nevoie de o decizie, deoarece "situatia actuala nu mai poate continua. Liviu Dragnea, citat de Mediafax:

"Nu am vorbit despre bugetul TVR, nu a fost in discutie la BPN. S-au discutat problemele mari. In schimb, despre TVR, eu am mai spus, urgent trebuie sa se realizeze o analiza si sa se ia o decizie in privinta televiziunii publice, situatia actuala nu mai poate continua".
"Sunt specialisti, trebuie luata o decizie, legata de perpetuarea acestei situatii, pentru ca marea problema acolo, nu cred ca este conducerea, din punctul meu de vedere, poate sa fie vinovata, poate nu. Dar discutiile s-au dus in legatura cu cine sa fie seful TVR, poate sa fie schimbat, poate nu. Este o decizie a Parlamentului, dar discutiile trebuie duse pana la capat".

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...