Strigător la Cer! Un miliard de copii sunt abuzaţi zilnic în lume

Postat la: 04.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Strigător la Cer! Un miliard de copii sunt abuzaţi zilnic în lume

Aproape un miliard de copii sunt abuzaţi zilnic în lume, iar 134 din 1.000 de fete din Uniunea Europeană sunt agresate sexual. Experţii internaţionali în domeniul prevenirii abuzului trag un semnal de alarmă.

Experţii reuniţi în cadrul primei conferinţe organizate la Bucureşti de Societatea Internaţională pentru Prevenirea Abuzului şi Neglijării Copilului (ISPCAN) au atras atenţia asupra acestor statistici îngrijorătoare, precizând că doar unu din trei ministere europene se preocupă constant să realizeze astfel de statistici. Politicile menite să reducă şi să prevină violenţa de orice gen împotriva copiilor există, sunt trasate pentru orizontul anului 2020 şi presupun sprijinul din partea guvernelor şi a fiecărei societăţi în parte, au mai precizat aceştia.

Reprezentanţii unor universităţi din întreaga lume, ai Comisiei Europene şi Consiliului Europei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNICEF, organizaţii neguvernamentale, reţele europene de profesionişti, centre de cercetare de la nivel internaţional au arătat că sunt necesare metode inovatoare de prevenire şi intervenţie, având în vedere că aproape un miliard de copii din toată lumea sunt supuşi, zi de zi, abuzului şi neglijării, în condiţiile în care, în continuare, părinţii consideră că pedepsele fizice sunt o cale normală de a educa tânăra generaţie.

Un raport al UNICEF, realizat la nivel global, în 2014, a arătat că urmările acestui tip de tratament de-a lungul vieţii, şi în primul rând impactul psihologic, nu se limitează la individ, costul violenţei împotriva copiilor fiind estimat la şapte trilioane de dolari. "Acest lucru transformă violenţa şi abuzul într-o problemă a lumii", au arătat specialiştii. Căsătoriile minorelor care nu au împlinit încă 16 ani a fost un alt subiect discutat în cadrul conferinţei de la Bucureşti, semnalându-se şi în acest domeniu efectele grave, pe termen lung.

 

loading...
PUTETI CITI SI...