Starea Regelui Mihai s-a stabilizat: vorbește și recunoaște persoane

Postat la: 14.11.2017 08:50 | Scris de: ZIUA NEWS

Starea Regelui Mihai s-a stabilizat: vorbește și recunoaște persoane

Starea Regelui Mihai s-a stabilizat în ultimele patru zile, este capabil să mănânce singur, recunoaște persoane și conversează, transmite corespondentul din Elveția al televiziunii naționale.

Regele Mihai și-a revenit în urmă cu patru zile după criza pe care a avut-o și care a fost, potrivit Principesei Margareta, cea mai gravă de până acum. Căderea fizică de săptămâna trecută, anunțată de Casa Regală a României a îngrijorat toți membrii familiei, dar se pare că regele este puternic și a reușit să-și revină. Potrivit surselor cu care a vorbit corespondentul TVR, Regele Mihai este conștient în cea mai mare parte a timpului, liniștit, recunoaște persoane și pune întrebări.

De altfel, la o zi după ce și-a revenit a conștientizat că ceva nu a fost în regulă, deoarece era atât de multă lume în jurul său. Informațiile au fost furnizate duminică seara, când Principesa moștenitoare a ieșit din reședința privată a Regelui, din Aubonne. Ea a refuzat să facă declarații de presă, spunând că nu vrea ca Regele să fie filmat în suferință.

În prezent, Regele Mihai se află încă sub supravegherea medicilor elvețieni și este îngrijit de trei infirmiere și un terapeut. Datorită tratamentului care i-a fost administrat, reușește să doarmă noaptea și își recapătă puterea. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor mai rămâne câteva zile în Elveția, iar săptămâna aceasta, altețele lor se vor întâlni din nou cu alti doi medici.

Casa Regală a României a anunțat pe 5 noiembrie că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutățit. În aceeași zi în care Principesa Margareta a ajuns în Elveția, la reședința Regelui Mihai a avut loc un incident. Fostul principe Nicolae este acuzat că a forțat intrarea în reședința regelui Mihai și a agresat fizic și verbal trei persoane, a anunțat miercuri Casa Regală a României, într-un comunicat.

Incidentul a avut loc o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul IPS Mitropolitului Iosif. Mama sa, Principesa Elena, a spus că fiul său „a dat dovadă de dispreț față de România" De cealaltă parte, Nicolae a spus că nu înțelege „agresivitatea" cu care a fost împiedicat să-și vadă bunicul și că este „dezamăgit și profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale". Sâmbătă, avocatul lui Nicolae a anunțat că fostul principe a scăpat de acuzațiile de lovire.

 

loading...