Speranta Cliseru, consiliera Gabrielei Firea si fidela lui Florentin Pandele, numita Prefect al Bucurestiului

Postat la: 05.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Speranta Cliseru, consiliera Gabrielei Firea si fidela lui Florentin Pandele, numita Prefect al Bucurestiului

Deja se intrec toate limitele bunului simt in famiglia Primarului General. Cuplul biela-manivela, Pandele-Firea, o propulseaza pe Speranta Cliseru prefect al Capitalei. Femeia de casa a tandemului devine reprezentantul guvernului Dancila in Bucuresti incepand cu 6 iulie 2018.

Speranta Cliseru soseste din pozitia de consilier personal al Gabrielei Firea la Primaria Capitalei, dupa ce ani la rand a fost pe post de sluga personala a primarului de Voluntari, Florentin Pandele, inegalabilul sot al primaritei de la Bucuresti. Miza este una uriasa, avand legaturi cu hotararea Consiliului General al Muncipiului Bucuresti cu privire la infiintarea Trustului de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA si la administrarea acestora. Capacitatile Sperantei sunt astfel destul de clare daca tinem cont ca e papusa intoarsa cu cheita de Pandele si Firea si ca ii va da raportul Vioricai Dancila. Care Viorica Dancila l-a numit in martie 2018 pe sotul Sperantei, pe Iulian Cliseru, sef peste cele mai importante operatiuni petroliere, al Autoritatii Competente de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra (ACROPO). Asta ca sa realizam in ce mafie ne invartim.

De aici, competentele sunt nelimitate doar pentru Firea si Pandele, caci Speranta Cliseru va executa orbeste ce spun stapanii sai, la fel cum Dancila executa ce spune Liviu Dragnea. Ce jaf e la Primaria Capitalei, cu societatile fantoma ale Gabrielei Firea, dar ce jaf va fi la Prefectura. Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA, la care Primaria Capitalei este actionar unic, primeste toate contractele pe segmentul constructiiilor derulate de catre PMB, de cateva sute de milioane de euro. Ca afacerea sa functioneze trebuie ca aceasta sa beneficieze si de sprijinul institutiei Prefecturii Capitalei, cea care poate inlesni obtinerea avizelor necesare.

Cand ne gandim la ce prefecti a avut Bucurestiul in decursul istoriei, daca ii comparam cu Speranta Cliseru pana si Gabriel Oprea, sau Mioara Mantale devin niste giganti.Speranta Cliseru, consilierul personal al primarului Gabriela Firea, este membru in consiliul de administratie a doua companii infiintate de Primaria Capitalei: Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti S.A. si Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA.

In plus, Speranta Cliseru a fost numita si administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al RATB. Cand a fost numita consilier al lui Firea, in 2016, Cliseru figura ca administrator public al orasului Voluntari. Anterior, Speranta Cliseru a fost director general al firmei Green City Voluntari S.A, director executiv in Primaria Voluntari, prefect de Ilfov, Administrator Public la Voluntari, consilier parlamentar pentru Gabriela Firea, dar si director general al trustului de presa Cuget Liber din Constanta.

Speranța Cliseru, în vârstă de 55 de ani a fost inculpată în 2004, in Dosarul FLOTA, pentru că a contribuit la vânzarea ilegală a zece nave, conform rechizitoriului aceasta producând un prejudiciu de 118.985.588 de dolari. Între timp, dosarul Flota a fost returnat din instanță și închis de DNA, navele rămânând vândute pe nimic. Legătura lui Clișeru cu Pandele e veche încă de când și Pandele fusese pus sub învinuire în același dosar Flota pentru 7 infracțiuni pedepsite chiar și cu 15 ani de închisoare: abuz în serviciu, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual, uz de fals, stabilirea cu intenție a unui preț mai mic decât cel real al activelor deținute de stat, bancrută frauduloasă, spălare de bani

Conform rechizitoriului din dosarul Flota, Florentin Costel Pandele, în calitate de reprezentant al FPS în AGA de la CNM Petromin SA a adoptat mai multe hotărâri de vânzare pentru zece nave din flota comercială a României, provocând alături de alte 100 de persoane printre care și Traian Băsescu următoarele prejudicii:

1. Nava „Baia de Aramă", prejudiciu de 7,2 milioane USD
2. Nava „Băneasa", prejudiciu de 7,8 milioane USD
3. Nava „Barboși", prejudiciu de 11,2 milioane USD
4. Nava „Baia de Criș", prejudiciu de 7,3 milioane USD
5. Nava „Bujoreni", prejudiciu de 6,8 milioane USD
6. Nava „Bârlad", prejudiciu de 2,07 milioane USD
7. Nava „Comănești", prejudiciu de 27,42 milioane USD
8. Nava „Cărbunești", prejudiciu de 29,68 milioane USD
9. Nava „Bobâlna", prejudiciu de 7,5 milioane USD
10.Nava „22 Decembrie", prejudiciu de 27,4 milioane USD.

Speranta Cliseru ofera insa o surpriza de proportii tuturor celor care ii deschid declaratia de avere. Viitorul prefect al Capitalei s-a multumit cu doar sase apartamente, doua dintre ele cu o suprafata impresionanta de aproximativ 200 de metri patrati. Mai exact, patru dintre ele sunt localizate in Brasov, unul in Constanta, iar cel de-al saselea in Bucuresti, in cartierul 1 Mai. Pe langa astea, mai detine patru terenuri: doua in Constanta, unul in Voluntari, si altul in Brasov.

Elementul surpriza nu il reprezinta neaparat numarul imobilelor, ci perioada dobandirii. Mai precis, daca in 2012 Speranta Cliseru nu bifa decat apartamentele din Constanta si Bucuresti, 2013 a fost un an norocos, care si-a mai trecut in custodie cele patru apartamente din Brasov. Ca o doamna respectabila, ea are la scara o masina pe masura: o limuzina Mercedes C Classe, dar si un Renault Megane, masini pe care le conduce si sotul Sperantei Cliseru, Iulian, care castiga 100.000 de dolari pe an.

Tot potrivit declaratiei de avere, Sperantei Cliseru a vandut in 2012 un teren in valoare de 84.000 de euro, insa are si datorii. Este vorba despre doua credite, unul de 84.000 de euro si altul de 150.000 de euro. Ba mai mult, recent a primit o somatie cu privire la plata impozitelor pe locuinte de la Directia Fiscala Brasov. Cu toate responsabilitatile si afacerile pe care le detine, prefectul de Ilfov a tinut sa se implice si in activitati umanitare. S-a inscris ca membru la Crucea Rosie si a infiintat propria Fundatie, denumita "Jean Bart" Voluntari.

loading...
PUTETI CITI SI...