Soţia poliţistului UCIS de şoferul turc cere DESPĂGUBIRI. Care este valoarea acestora

Postat la: 29.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Soţia poliţistului UCIS de şoferul turc cere DESPĂGUBIRI. Care este valoarea acestora

Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu, care a decedat în 21 august, îi cere daune omului de afaceri turc Abdullah Atas, arestat pentru omor calificat. Soţia victimei îi cere lui Abdullah Atas, care l-a lovit cu maşina pe poliţist, daune în valoare de un milion de euro. Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu s-a prezentat, vineri, în faţa procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, care îl cercetează pe Abdullah Atas pentru omor calificat.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, soţia fostului agent de poliţie a anunțat că se constituie parte civilă în dosar, cerând despăgubiri de un milion de euro. Evenimentul rutier s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera din Capitală, unde Gheorghe Ionescu şi colegii lui, agenţi la Brigada Rutieră, executau un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea. Omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la circa zece metri distanță. Anchetatorii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 - 200 de kilometri la oră.

În urma accidentului, subinspectorul Gheorghe Ionescu a suferit multiple traumatisme și a fost internat în stare gravă la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de mai multe ori. După aproape trei săptămâni de spitalizare, în 21 august, polițistul a decedat. Ofiţerul de poliţie a fost înmormântat duminică, cu onoruri militare, în prezenţa a aproape o mie de persoane, printre care sute de poliţişti.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti. Luni, Abdullah Atas a fost dus din arest la Parchetul Tribunalului Bucureşti, unde a fost citat să se prezinte pentru a fi anunţat că i-a fost schimbată încadrarea din tentativă de omor în omor calificat. Pentru acuzaţia de omor calificat, Abdullah Atas riscând o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

loading...
PUTETI CITI SI...