Soferi de ambulanta mergeau cu viteza redusa pentru a putea fura combustibil! Opt oameni au murit din aceasta cauza

Postat la: 05.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Soferi de ambulanta mergeau cu viteza redusa pentru a putea fura combustibil! Opt oameni au murit din aceasta cauza

Ambulanta din Corabia mai are doar doi angajati care pot veni la serviciu. Alti 15 sunt sub control judiciar si nu mai au voie sa-si exercite profesia. Ei sunt acuzati ca, in ultimii 3 ani, au furat in mod constant din combustibilul masinilor cu care mergeau la interventii.

Procurorul de caz sustine ca cel putin opt oameni ar fi murit din cauza caa soferii ar fi mers mult prea incet la cazuri, tocmai ca sa consume mai putin combustibil. Din acest motiv, procurorul ii cerceteaza pe toti cei 15 si pentru ucidere din culpa. Purtatorul de cuvant al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat ca masura a fost dispusa de seful Parchetului Corabia, procurorul Sorin Lia.

„La data de 3 decembrie 2018, prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Corabia a pus in miscare actiunea penala fata de un numar de 15 inculpati, ambulantieri in cadrul Servicului de Ambulanta Corabia, pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, fals si uz de fals. La data de 4 decembrie 2018 s-a luat masura controlului judiciar fata de 13 inculpati, fiindu-le interzisa exercitarea profesiei pe o perioada de 60 de zile", a declarat Grigorescu pentru presa locala.

"Din inregistrarile efectuate de camerele de luat vederi din statia Petrom 10 Corabia, cat si din plansa fotografica, rezulta ca angajatii in functia de conducatori auto pe ambulantele de Statie de Ambulanta Corabia, la predarea turei de serviciu, in timp ce alimenteaza ambulantele cu motorina, lasa usa din partea stanga deschisa pentru a nu fi surprinsi de camerele de luat vederi si pun motorina atat in rezervor, cat si in recipientii aflati pe podeaua ambulantei, in partea soferului", se arata in ordonanta de incepere a urmaririi penale.

Acestia sunt banuiti ca, in perioada 2013-2018, au sustras cantitati de motorina din ambulantele de serviciu si ca se deplasau mult mai incet la interventii fata de viteza normala de deplasare, pentru a rezulta un consum mai mic decat cel normal si astfel, surplusul de combustibil rezultat, il furau din autospeciale. Avand in vedere modul de deplasare foarte lent la interventii, exista suspiciuni ca mai multi pacienti au decedat. Totul in conditiile in care, un sofer de ambulanta incaseaza un salariu mediu de 5.500 lei.

loading...
PUTETI CITI SI...