Smartphone-urile cu sisteme de operare Android sau iOS pot fi compromise la încărcarea prin conexiuni USB

Postat la: 27.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Smartphone-urile cu sisteme de operare Android sau iOS pot fi compromise la încărcarea prin conexiuni USB

Telefoanele inteligente care rulează diferite versiuni de Android și iOS pot fi compromise atunci când sunt încărcate folosind o conexiune standard USB la un computer, atrag atenția experții Kaspersky Lab, în urma unei cercetări realizate pe această temă.

"În timpul cercetării, experții companiei au testat mai multe smartphone-uri care funcționează cu diferite versiuni de Android sau iOS, pentru a înțelege ce date transferă dispozitivul în exterior, în timp ce este conectat la un PC sau la un Mac, pentru a fi încărcat. Rezultatele testului arată că telefoanele mobile "dezvăluie" numeroase informații computerului, în timpul conectării, inclusiv: numele, producătorul și tipul dispozitivului, seria, informații despre programele de control, informații despre sistemul de operare, lista fișierelor, ID-ul chip-ului electronic. Cantitatea de informații trimise în timpul acestui proces variază, în funcție de dispozitiv și de gazdă, dar fiecare smartphone transferă același set de informații de bază, cum ar fi denumirea dispozitivului, producătorul, seria etc.", notează compania, potrivit Agerpres.

Conform experților, prin verificarea datelor de identificare de pe dispozitivul conectat la un computer, hackerii au reușit să descopere ce model de dispozitiv folosea 'victima' și să-și desfășoare atacul cu instrumente adaptate în consecință. Pentru a se proteja de riscul unui posibil atac prin puncte de încărcare și computere necunoscute, Kaspersky Lab recomandă utilizatorilor folosirea port-urilor USB și a computerelor din surse de încredere, pentru a încărcarea dispozitivului, protejarea telefonului mobil cu o parolă sau cu o altă metodă, cum ar fi recunoașterea pe baza amprentei digitale, utilizarea tehnologiei de criptare și de compartimente securizate și, nu în ultimul rând, protejarea dispozitivelor mobile ai a PC-urilor/Mac-urilor de programe malware, cu ajutorul soluțiilor de securitate de încredere.

loading...
PUTETI CITI SI...