Sindicaliştii au declanşat conflictul de muncă la „Apele Române"

Postat la: 13.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Sindicaliştii au declanşat conflictul de muncă la „Apele Române

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca in ultima perioda Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) sta pe un butoi cu pulbere din cauza managementului dezastruos si a ingineriilor regizate de fostul director general Vasile Pintilie, dar in special a ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, care vrea cu orice pret sa controleze toti banii acestei entitati.

Ca urmare a amestecului grosolan al Gratielei Gavrilescu in treburile companiei, directorul adjunct- Ovidiu Gabor, cel care a condus, din punct de vedere tehnic, ani de zile „Apele Romane" a trebuit sa plece in urma cu doua luni. Acum, situatia la ANAR este exploziva si sindicatele au anuntat declansarea conflictului de munca ca urmarea a unor decizii controversate ale Curtii de Conturi a Romaniei, dar si a refuzului ministerului Mediului, Apelor si Padurilor de a solutia aceasta problema.

Practic, Curtea de Conturi a Romanie a decis ca salariile angajatilor de la Apele Romane nu au fost micsorate cu 25% in 2010, fapt pentru care acum trebuie recuperata intreaga suma de la fiecare angajat pe motiv ca a fost insusita ilegal in ultimii cinci ani. Sindicalistii sustin ca deciziile Curtii de Conturi a Romaniei reprezinta un „act de imixtiune exercitat de Curtea de Contruri asupra relațiilor de muncă desfățurate la nivelul Administrației Naționale Apele Române cu impact negativ, foarte mare asupra veniturilor salariale".

Totodata, ei considera că "prin actiunea exercitată de Curtea de Conturi și măsurile dispuse de aceasta ne aflăm în situația nerespectării unui drept constituțional respectiv "Dreptul la negocieri colective în materie de muncă şi caracterul obligatoriu al convenţiilor colective sunt garantate".Alin. 5, art. 41 din Constituției" si ca atare, „in prezent la A.N. Apele Române este declanșat conflictul de muncă".

loading...
PUTETI CITI SI...