SIE: scenariu al ruperii României pe fondul atacurilor informativ-operative: Moldova la rusi, Transilvania la unguri si Muntenia la americani

Postat la: 26.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

SIE: scenariu al ruperii României pe fondul atacurilor informativ-operative: Moldova la rusi, Transilvania la unguri si Muntenia la americani

Cadre specializate in analiza informationala de la Serviciul de Informatii Externe (SIE) au luat in consideratie un scenariu ingrijorator pentru România, conform celor declarate de surse apropiate mediului operativ de informatii secrete. Cu atat mai mult pe fondul unui SRI ce se doreste decimat, scos din jocul operativ.

Aceasta analiza, una foarte ampla, cu numeroase variante si multi pasi (din care am aflat foarte putine lucruri, dar esentiale) si care va fi prezentata in CSAT, porneste de la premiza ca tot ceea ce se petrece acum in România are la baza un scenariu extern, la care contribuie factori perturbatori din mediile de informatii, manipulare, dezinformare, ale serviciilor secrete rusesti interne si externe (FSB si SVR), impreuna cu servicii satelite din Ungaria (NBH), Republica Moldova (SIS). La acestea se adauga servicii de mercenariat, unele chiar cu fosti ofiteri ai CIA, acum in slujba rusilor. Deocamdata nici serviciile secrete americane din România, pe latura activa a antenei CIA la Bucuresti nu au o reactie definita, pana nu apar noi ordine de la Casa Alba in noul context international al investirii noului presedinte al SUA, Donald Trump.

Scenariul specialistilor SIE are la baza o tradare a intereselor României si o abandonare a fortelor aliate americane si europene. In acest caz, cele petrecute de dupa castigarea alegerilor in SUA de catre Donald Trump se pun pe seama atacurilor informationale si operative ale FSB si SVR, coordonate direct de la Kremlin. In acest caz, si alegerile din România castigate de PSD, asimilat cu un partid fost comunist, dar si alegerile din zona est-europeana, dominate tot de stanga fosta comunista arata ca si in tara noastra se urmareste un puternic factor destabilizator. Ca atare, valurile de proteste precum si slabirea puterii pot fi puse si pe seama unui asemenea scenariu, mai ales cu ofensiva lui Igor Dodon, controlat de SIS si SVR de a rupe Moldova româneasca si de a o alipi la Republica Moldova, cea din sfera de influenta ruseasca, la fel cum Transilvania devine subiect pentru un Viktor Orban pro-rus, dar si agreeat de Donald Trump.

loading...
PUTETI CITI SI...