Sevil Shhaideh, sechestru pe avere, inculpată în dosarul Belina!

Postat la: 14.05.2018 15:44 | Scris de: ZIUA NEWS

Sevil Shhaideh, sechestru pe avere, inculpată în dosarul Belina!

Prin această măsură se încearcă asigurarea posibilităţii recuperării prejudiciului adus statului român şi Consiliului Judeţean Teleorman, estimat la suma de 5.646.237 lei.

La sfârşitul lunii aprilie, DNA anunţa schimbarea încadrării juridice şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Sevil Shhaideh, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii DNA susţin că în 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Potrivit procurorilor DNA, fostul vice-premier a contribuit la adoptarea nelegală a hotărârii de guvern prin care a fost transferată insula Belina din patrimoniul statului în cel al Consiliului Judeţean Teleorman.

În septembrie 2017, DNA anunţa că Sevil Shhaideh este suspectă în săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, la data faptelor aceasta ocupând funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice.

loading...