Senatorul Dan Sova a scapat si de arestul la domiciliu

Postat la: 08.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Senatorul Dan Sova a scapat si de arestul la domiciliu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, luni, să îi înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar in cazul lui Dan Şova, trimis, recent, în judecată, în dosarul CET Govora.

Decizia a fost luată de un complet de divergenţă, format din trei judecători, după ce doi magistraţi nu au căzut de acord, săptămâna trecită, asupra măsurii preventive ce trebuie aplicată în cazul lui Dan Şova. Cel de-al treilea judecător intrat în completul de divergență a înclinat balanța în favoarea judecării lui Dan Șova în libertate sub control judiciar.

Referitor la decizia ICCJ, avocatul Cristi Durgheu a declarat in exclusivitate pentru Ziuanews: „Solutia pronuntata azi de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie este, la fel ca solutia pronuntata de catre aceeasi instanta la data de 28.01.2016, nu doar legala si temeinica, dar si inovatoare. Este pentru prima data cand o instanta de judecata a pronuntat o solutie in domeniul masurilor preventive raportandu-se, nu doar la dispozitiile Codului de Procedura Penala, ci si la Deciziile nr 81 si 195, ambele pronuntate de catre Curtea Constitutionala in anul 2013. Prin deciziile anterior mentionate, Curtea Constitutionala a statuat faptul ca mentinerea arestului preventiv sau arestului la domiciliu este de natura sa impiedice exercitarea mandatului parlamentar pe care cetatenii Romaniei l-au incredintat prin vot deputatului sau senatorului respectiv. Avand in vedere faptul ca mandatul parlamentar este o demnitate publica dobandita de membrii Camerelor Parlamentului prin alegerea de catre electorat, in vederea exercitarii prin reprezentare a suveranitatii nationale, Curtea Constitutionala a statuat prin Decizia nr 81/2013 si reconfirmat prin Decizia 195/2013, faptul ca participarea la sedintele Camerei din care face parte deputatul sau senatorul constituie o indatorire de esenta mandatului parlamentar. Or, perpetuarea starii de arest preventiv sau arestului la domiciliu este de natura a impiedica participarea parlamentarului la sedintele Camerei din care face parte", a declarat avocatul Cristi Durgheu.

loading...
PUTETI CITI SI...