S-a terminat liceul pentru clasele a XII-a. Urmează examenul de BACALAUREAT 2015

Postat la: 29.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

S-a terminat liceul pentru clasele a XII-a. Urmează examenul de BACALAUREAT 2015

Elevii aflați în clasele terminale de liceu, a XII-a și a XIII-a, termină vineri școală. Potrivit calendarului Ministerului Educației, vineri 29 mai, este ultima zi în care absolvenții de liceu se mai pot înscrie pentru Bacalaureat 2015, dar și ultima zi de școală pentru aceștia. 

După ce se vor vedea cu mediile încheiate, absolvenții de liceu vor avea parte de o săptămână de pauză, urmând ca de luni, 8 iunie să intre în focul examenului de BACALAUREAT 2015.

Potrivit calendarului, prima probă va fi cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, care se va face in perioada 8-10 iunie. Urmează apoi evaluarea competentelor digitale va avea loc intre 15 si 19 iunie iar proba de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională, intre 22 si 26 iunie. 

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va fi susţinută in 29 iunie, proba la limba si literatura materna - in 30 iunie, proba obligatorie a profilului - 1 iulie, proba la alegere a profilului si specializării - in 3 iulie. 

Rezultatele vor fi afişate in 6 iulie pana la ora 12,00 si tot in aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile, pana la ora 16,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face intre 7 si 9 iulie. Rezultatele finale, dupa contestaţii, vor fi afişate in 10 iulie.

 

loading...
PUTETI CITI SI...