Rusia, acuzaţii dure: Marea Britanie o reţine "cu forţa" pe Iulia Skripal

Postat la: 13.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

 Rusia, acuzaţii dure: Marea Britanie o reţine

Marea Britanie o reţine "cu forţa" pe Iulia Skripal, vizată alături de tatăl ei, fostul agent secret Serghei Skripal, de atacul neurotoxic produs pe 4 martie, acuză Administraţia Vladimir Putin, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Cele mai recente evenimente ne sporesc temerile că avem de-a face cu izolarea unui cetăţean rus. Avem toate motivele să credem că ar putea fi vorba de reţinerea cu forţa a unui cetăţean rus", a declarat joi Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Iulia Skripal a fost externată recent, dar autorităţile britanice nu au dezvăluit unde este ţinută. Iulia Skripal a transmis miercuri că nu are nevoie de asistenţa oferită de Ambasada Rusiei la Londra.

Serghei Skripal, fost colonel în cadrul Serviciului rus de informaţii militare (GRU), şi fiica lui, Iulia Skripal, au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe 4 martie, în orăşelul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi ar fi fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică, iar Marea Britanie atribuie atacul Rusiei, care a negat orice implicare.

loading...
PUTETI CITI SI...