România va fi lovită de temperaturi anormale

Postat la: 10.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

România va fi lovită de temperaturi anormale

Vremea se va schimba radical la sfârșitul acestei săptămâni și nu va fi afectat doar teritoriul României, ci întreaga Europa inclusiv Oceanul Arctic.

Vremea se schimbă radical în Europa, la finalul acestei săptămâni, când teritoriul continentului va fi cuprins de un val neobişnuit de căldură, care va aduce temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Temperaturi anormal de mari se vor înregistra inclusiv în nordul Scandinaviei şi mai sus, înspre Oceanul Arctic, precum şi în Groenlanda şi Svalbard, informează Severe-Weather.eu.

Vremea se va încălzi, în toată Europa, la finalul acestei săptămâni, iar temperaturile vor fi cu 7-10 grade Celsius mai mari decât normalul acestei perioade. Astfel, temperaturile vor urca până la 25-26 de grade în centrul continentului, începând de joi-vineri, şi vor atinge şi depăşi pe alocuri 30 de grade Celsius, în unele zone din Franţa şi Spania, în weekend.

De o vreme anormal de caldă va avea parte şi Pensinsula Scandinavă, unde temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, cu 15 grade mai mult decât media lunii octombrie.
Advertisement

Masa de aer cald se va extinde inclusiv înspre Oceanul Arctic, unde temperaturile vor fi mai mari cu 15-18 grade decât cele obişnuite.

Valul de căldura va ajuge şi în România, unde temperaturile vor urca peste 23 de grade Celsius, mai ales în vestul, sud-vestul şi sudul ţării.

ANM a anunţat prognoza meteo 8-14 octombrie 2018. Vremea se va menţine în mare parte frumoasă, iar în prima parte a intervalului, valorile termice se vor încadra în normalul perioadei, iar în vestul şi sudul ţării, vor fi chiar temperaturi mai mari decât cele normale, de peste 23 de grade Celsius. În România, vremea se va răci însă în toată ţara începând cu data de 12 octombrie, când va creşte şi probabilitatea de apariţie a ploilor.

loading...
PUTETI CITI SI...