Rezultatele alegerilor locale din Chișinău. Ion Ceban și Andrei Năstase au ajuns în turul al doilea

Postat la: 21.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Rezultatele alegerilor locale din Chișinău. Ion Ceban și Andrei Năstase au ajuns în turul al doilea

Rezultatele alegerilor locale din Chișinău arată că Ion Ceban și Andrei Năstase au ajuns în turul al doilea după ce niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină peste 50% dintre voturile alegătorilor care s-au prezentat la urne, scrie Deschide.md.

După numărarea voturilor la alegerile locale de duminică, Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a obținut cel mai mare scor, aproape 41% dintre sufragii, fiind urmat de candidatul Platformei Dreptate și Adevăr, susținut de PAS și PLDM, Andrei Năstase, care a avut 32,1%. Pe locul al treilea s-a situat actualul primar interimar, independenta Silvia Radu cu 17,65% dintre voturi.

Ceban și Andrei Năstase se vor confrunta în turul doi de scrutin organizat, potrivit legii electorale, peste două săptămâni. Pe lângă Chișinău, duminică au avut loc alegeri locale și în orașul Bălți. Aici, candidatul Partidului Nostru, Nicolae Grigorișin, a câștigat din primul turobținând 61,74% dintre voturi. Pe locul doi, cu un scor de trei ori mai mic se află candidatul PSRM, Alexandr Usatîi care a acumulat 19,17 %.

 

loading...
PUTETI CITI SI...