Revoltă în Egipt în urma unor poze nud în care un cuplu imită actul sexual în vârful Marii Piramide

Postat la: 10.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Revoltă în Egipt în urma unor poze nud în care un cuplu imită actul sexual în vârful Marii Piramide

Imagini nud cu fotograful Andreas Hvid şi o femeie, surprinşi într-o poziţie sexuală pe Marea Piramidă din Giza, i-a indignat pe oficiali şi pe egipteni. De asemenea, bărbatul a publicat şi o filmare în care arată cum urcă alături de prietena sa pe cea mai înaltă dintre cele trei mari piramide în afara orelor de vizită, lucru strict interzis. Iniţial, fotograful a publicat mai multe imagini foto şi video, însă ulterior a şters majoritatea.

Hvid este specializat în fotografii făcute la înălţime şi portofoliul său include numeroase nuduri realizate pe acoperişuri sau macarale, în diferite locuri din lume. Ministerul Antichităţilor din Egipt a transmis un comunicat în care a afirmat că incidentul „încalcă bunele moravuri" şi a solicitat o investigaţie făcută de procurorul general, anunţă NBC. „Imaginile nud reprezintă o lipsă de respect. Sunteţi nişte ignoranţi", „În numele istoricilor şi arheologilor, sper să ajungeţi la închisoare", „Ruşine! Aţi dat dovadă de lipsă de respect faţă de o civilizaţie antică", „Ar trebui să interzicem accesul unor astfel de turişti în ţara noastră, habar nu au să respecte istoria"

Totuşi există şi voci ce susţin că imaginea este prelucrată în Photoshop, întrucât cei doi nu ar fi avut cum să treacă de securitate. „Este sută la sută modificată în Photoshop", a spus Zahi Hawass, arheolog, fost ministru al Antichităţilor şi fost director al Platoului Giza. „Nu există posibilitatea ca cineva să intre noaptea în zona piramidelor, iar acelea nu sunt pietrele de pe Marea Piramidă. Sunt prea mici". Dacă se dovedeşte a fi adevărat şi se ajunge în instanţă, Hvid riscă până la un an de închisoare şi o amendă, pedeapsa aplicată în general de instanţa egipteană pentru actele indecente comise în public.

Hvid nu este însă primul care încalcă regulile. Un adolescent german a fost arestat în 2016 după ce a scrijelit piramida în timp ce nu era privit de paznici. De asemenea, modelul de origine belgiană Marisa Papen a ajuns la închisoare anul trecut după ce a pozat goală la un templu egiptean. Recent, actriţa egipteană Rania Youssef a fost acuzată de obscenitate şi ar fi putut primi până la cinci ani de închisoare după ce a apărut la Festivalul de Film din Cairo într-o rochie transparentă. Acuzaţiile au fost retrase, după ce s-a scuzat public pentru alegerea sa.

loading...
PUTETI CITI SI...