Reuniunea informală a miniştrilor de Interne şi de Justiţie din UE se desfăşoară joi şi vineri la Bucureşti

Postat la: 07.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Reuniunea informală a miniştrilor de Interne şi de Justiţie din UE se desfăşoară joi şi vineri la Bucureşti

Miniştrii de Interne şi de Justiţie din UE se reunesc joi şi vineri la Bucureşti agenda discuţiilor urmând să includă terorismul, cooperarea poliţienească, zona Schengen, cooperarea judiciară în materie penală, civilă şi comercială, obţinerea probelor electronice în materie penală.

Joi este programată reuniunea miniştrilor de Interne, pe teme precum terorism, cooperarea poliţienească, migraţie şi azil, la final fiind programată o conferinţă de presă a ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan, dar şi a altor invitaţi.

Vineri se desfăşoară secţiunea justiţie, discuţiile urmând să aibă ca subiecte modalităţi de dezvoltare a cooperării judiciare în materie civilă şi comercială, obţinerea probelor electronice în materie penală, protejarea persoanelor în spaţiul cibernetic printr-un răspuns eficient al justiţiei penale, cu respectarea cerinţelor statului de drept şi a drepturilor fundamentale ale omului, viitorul cooperării judiciare în materie penală în cadrul spaţiului comun al Uniunii Europene.

Şi cea de a doua zi a reuniunii se va încheia cu o conferinţă de presă, a ministrului Justiţiei Tudorel Toader, dar şi a altor participanţi la reuniune.

De asemenea, la reuniune sunt aşteptaţi Dimitrios Avramopoulos - comisar european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Julian King - comisar european pentru uniunea securităţii, Gilles De Kercjove - coordonator UE Antiterorism, Catherine De Bolle Director executiv Europol, Claude Moraes - preşedinte al Comisiei LIBE, Fabrice Leggeri director executiv Frontex.

loading...
PUTETI CITI SI...