Redactorul şef al Revistei Tomis, scriitorul Mircea Ţuglea, s-a înecat la Constanța

Postat la: 20.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Redactorul şef al Revistei Tomis, scriitorul Mircea Ţuglea, s-a înecat la Constanța

Scriitorul Mircea Țuglea (43 de ani), redactor șef al publicației Tomis, a murit înecat, sâmbătă, la Constanța, informează presa locală.

Mircea Țuglea era asistent universitar doctor la Universitatea Ovidius din Constanţa şi lector de limba română la o universitatea din Bulgaria. Scriitorul a fost scos cu mare greutate din apă, sâmbătă, pe plaja Modern din Constanţa, de către salvamari. Martorii spun că el pornise spre larg și trecuse dincolo de geamandură, de unde nu putea să se mai întoarcă, probabil, din cauza curenților.

Un echipaj medical a încercat să-i acorde primul ajutor pe plajă, dar manevrele de resuscitare au eșuat. Mircea Țuglea s-a născut la 14 aprilie 1974 in Tecuci. După absolvirea Liceului "G. Călinescu" din Constanța (1992), urmează cursurile Facultății de Litere a Universității "Ovidius" din același oraș, absolvită in 1996.

Și-a inceput activitatea literară în cadrul facultății la "Cenaclul de marți" coordonat de criticul și profesorul Marin Mincu. Debutează publicistic cu poeme în revista "Păi" a liceului "G. Călinescu" (la care era redactor). Debutul editorial are loc cu volumul Proezia (Ed. Pontica, 1996). Colaborează la revistele: "Convorbiri literare", "Poesis", "Vatra", "Paradigma", "Contemporanul. Ideea europeană", "Viața Românească", "Tomis" s.a. A fost fondatorul mai multor cenacluri literare, dintre care le amintim pe cele mai importante: Cenaclul de Marți și Pătratul literar. A fost profesor de limba și literatura română la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanța.

De-a lungul zilei de sâmbătă, salvamarii și ambulanța au intervenit de mai multe ori pe litoralul românesc, în condițiile în care, pe mai mult de jumătate din lungimea acestuia, a fost arborat steagul roșu, care interzice intrarea în mare întrucât este pericol de înec.

 

loading...
PUTETI CITI SI...